Çarşamba, Nisan 24, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün Seçtikleri6,6'lık İzmir depremi DASK'a olan talebi artırdı

6,6’lık İzmir depremi DASK’a olan talebi artırdı

Cuma günü İzmir’i vuran 6,6’lık depremi yoğun bir şekilde hisseden Edremit Körfezi’nde Doğal Afet Sigortasına (DASK) olan talebin yüzde 30 arttığı bildirildi.

Sigorta acenteleri artan talebin bir süre sonra yaşanan depremin unutulmasının ardından ortadan kalkacağını, Doğal Afet Sigorta Poliçelerinin yıllık takibinin yapılarak yenilenmesinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söylüyor.

Depremin ardından sigorta acentelerinin yolunu tutan vatandaşlar, evlerine ve işyerlerine DASK poliçesi yaptırıyor.

Edremit’te bir sigorta firmasının acentesi olan İhsan Yeşil, yaptığı açıklamda DASK’ın doğal afetlerden kaynaklanan hasarlara yapılan ödenek olduğunu belirterek “Doğal afet sigortası. tsunami, Yangın, Deprem ve heyelandan kaynaklanan hasarları karşılar.” dedi.

Doğal afet sigorta poliçesinin geçerlilik süresinin bir yıl olduğunu hatırlatan Yeşil, “Yenilemenin zorunlu hale gelmediği için insanlar bir defaya mahsus DASk yaptırıyor. Tapu alım satımlarında veya su, elektrik bağlatırken yaptırıyor. Daha sonra yenileme yaptırmıyor, ihmal ediyor. Aslında trafik poliçesi gibi, kara yolu araçlar zorunlu poliçesi gibi DASK’ın da yenilemede zorunlu olması gerekmektedir. ” diye konuştu.

6,6’lık İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dileyen Yeşil şöyle devam etti:

“24 bin acente en 50 bin kişiye buna bankaları da katarsak yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlanacağınını beyan ederiz. İzmir’de yaşanan depremin ardından DASK’a talep çok yoğun. çünkü insanlar korku ve panik halinde. Bizim Balıkesir’imiz de birinci derecede deprem bölgesiyiz bizde de deprem olur korkusuyla tabi ki şu an aşırı derecede bir yoğunluk var ama biz millet olarak zaten unutkan bir milletiz. İleriki günlerde bunu da unutacağız. Zorunlu hale getirildiği takdirde en azından maddi acılar yaşamayacağız.”

Balıkesir’in Edremit ilçesinde sigorta acentesi olan Mehmet Akın da İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremin ardından vatandaşların evlerini garantiye almak için biraz daha aktif hale geldiklerini söyledi.

DASK’a olan talebin yüzde 30 oranında arttığının altını çizen Akın, “En büyük sorunumuz insanların DASK Poliçesini yapma zorunluluğunun sadece su ve elektrik abonesi olurken yaptırıyor olmaları. İşlem bittikten sonra da öbür sene biz aradığımızda kesinlikle ‘biz yaptırmayacağız. Elektrik ve su için yaptırdık’ diyorlar.  Benim devlet büyüklerinden ricam bu işi biraz daha ciddiye alıp DASK’ların yenilemesini daha işlevsel bir hale getrimesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments