Cumartesi, Nisan 20, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriHayalle çıktığı yolda ilk 100 arasında

Hayalle çıktığı yolda ilk 100 arasında

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 22 yıl önce torna tesviye dükkanında  hurdacıdan aldığı çamaşır makinesi motorunu kullanarak geliştirdiği çit teli örme makinesiyle dünya pazarlarına açılan girişimci Coşkun Sever, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında 60. sırada yerini aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) açıkladığı Türkiye’nin 2016-2018 yıllarında en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında “TOBB Türkiye 100” listesinde 60. sırada yer alan Burhaniyeli girişimci Sever, bir hayalle ürettiği tel örme makinesini bugün 40 ülkeye ihraç ediyor. 

Sever yaptığı açıklamada: “Biz Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Sever Makine olarak çit teli örme makineleri ve çim çit makineleri, altıgen tel örme makineleri imalatı yapıyoruz. Tornacılıkla başladığımız iş hayatımızda makine imalatıyla devam ettiriyoruz. Makine imalatı yaptıktan sonra çeşitli fuarlara katıldık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin vermiş olduğu seminerlere katıldık. Kurslara katıldık. Burada almış olduğumuz değerli iş adamlarındaki fikirleri kendi işimizle birleştirdik. Sonuçta güzel bir makine ortaya çıktı. Bunu dünyanın 40 ülkesine ihracatını gerçekleştiriyoruz. Tabi pandemi dönemiyle birlikte uluslararası ticaret daha zorlaşmaya başladı. Biz bu dönem içerisinde B planı olarak kapanmayı değil, daha fazla büyümeyi hedef aldık. Bu almış olduğumuz hedefler içerisinde daha fazla üretim yağarak bu pandemi dönemini artıya çevirebilmekti ve bu konuda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ticaret Bakanlığı’nın yapmış olduğu araştırmalar sonucunda Türkiye’de en hızlı büyüyen 100 firma içerisine girdik ve burada 60.’ıncı sırayı Balıkesir’in tek firması olarak yerimizi aldık. Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bir sözü var: Bu işin sırrı ne diye sorulduğunda ‘Bu işin sırrı dürüstlük, birlikte çalışmak, gelişime ve değişime ayak uydurabilmek’ biz bu pandemi döneminde ve pandemi dönemi sonrası daha fazla ihracat yaparak, daha fazla üretim yaparak, daha fazla istihdam sağlayarak ülkemizin ihtiyacı olan dövize bir Dolar, 5 Dolar 10 Dolar katabiliyorsak ne mutlu bize. Ve bunu biz Balıkesir’in Burhaniye ilçesinden yapmaya devam ediyoruz. Devam edeceğiz. İnşallah ileriki dönemde 60’ıncı sıralardan 40’ıncı sıralara, 20’inci sıralara gelmeyi hedefliyoruz. Bu konuda teknik personelimiz ailem başta olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na da çok teşekkür ediyorum.”

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments