Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriKÖRFEZ EMLAK MÜŞAVİRLERİ ERDOĞAN YILMAZ’LA DEVAM

KÖRFEZ EMLAK MÜŞAVİRLERİ ERDOĞAN YILMAZ’LA DEVAM

Edremit’te faaliyet gösteren emlak danışmanlarının bir araya geldiği Körfez Emlak Müşavirleri Derneği’nin olağan genel kurulunda mevcut başkan Erdoğan Yılmaz yeniden seçilerek güven tazeledi.

-

Körfez Emlak Müşavirleri Derneği’nin 13. Genel Kurulu Edremit’te yapıldı.  Divan başkanlığını Hüseyin Taşlıyurt’un yaptığı genel kurulda İstiklal Marşı okunması ve bir dakikalık saygı duruşundan sonra gündem maddelerine geçildi. Derneğin faaliyet ile gelir-gider raporları okunarak genel kurulun onayına sunuldu. Yapılan oylama ile oy birliği ile kabul edildi. 

Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Erdoğan Yılmaz, geçerli oyların tamamını alarak yeniden seçildi. 

Dernek Başkanı Erdoğan Yılmaz seçim sonrası tüm üyelere teşekkür ederek, emlak ve gayrimenkul sektörünün 5 Haziran  2018 tarihinde yürürlüğe giren 30442 sayılı “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik”  hükümlerine göre faaliyet gösterdiğini belirterek eğitim almış “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olan emlak danışmanlarının görev yapabileceğini, işyeri olmayanların ve yetki belgesi bulunmayanların yasal olmadığını ifade etti. 

 Başkan Yılmaz, 5 Haziran 2018 tarihinde 30442 sayılı “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik”  Yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğe göre  iş yeri açmak için A- 18 yaşını doldurmuş olması B- En az ilk okul mezunu olması  C- İşyerinin en az 20 m2 olması  D- İş yeri sahibinin MYK’ya göre sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 ulusal yeterliliğine dayalı Mesleki Yeterlik Belgesi’ne sahip olması  E- iş yerinde çalışan personelin Emlak danışmanı seviye 4 ve  100 saatlik  Halk Eğitim belgesi olması gerekmektedir” dedi. Yönetmelikler ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlere dernek olarak her zamam yardımcı olacaklarını da ifade etti. 

Yeni yönetim kurulu Erhan Demirel, Didem Akbal, Davut Bozkan ve Hamza Kapıkıran’dan oluşurken, yönetim kurulu yedek listesinde Kemal Demirtaş, Sedat Erdem, Aptı Kaya, Servet Yılgın, İlker Paltaoğlu yer alı. Denetim Kurulu ise Hüseyin Taşlıyurt, İlhan Yörükoğlu, M. Şükran İnal’dan oluştu.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete