Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriKOOPERATİF MUTFAĞI TEFERIC ŞENLİKLERİNE HAZIRLANDI

KOOPERATİF MUTFAĞI TEFERIC ŞENLİKLERİNE HAZIRLANDI

-

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde kurulan S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi hayata geçirdiği Kooperatif Üretim Mutfağı ile kadınlarımız yaptıkları gıdaların yanı sıra hazırladıkları yöresel ürünlerle hem kooperatife hem de kendi bütçelerine kazanç sağlıyor. Ayvalık Belediyesi’nin destekleriyle tadilatı yapılan eski Küçükköy Hizmet Binası’nda profesyonel malzemelerle kurulan mutfakta, köy mantısı, erişte, salça, reçel, tarhana, gibi geleneksel ürünleri hazırlayarak, 5. Küçükköy Teferic Şenlikleri’nde açılacak stantlarla satışa sunacaklar.

Küçükköy’de yer alan, Ayvalık İlçe Tarım Müdürlüğü’nden onaylı imalathanede kooperatif satış merkezine gece gündüz yoğun mesaiyle Teferic Şenlikleri ve sonrasında başlayacak turizm sezonu öncesi ürün yetiştiren kadınlar kazandıklarıyla aile bütçelerine önemli miktarda maddi katkı sağlıyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, özellikle genç işsizler ve kadın üreticilerin yararına çalışacak şekilde planlanan S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin başarılı bir grafik çizdiğini, mahalleevlerindeki kadınların katılımıyla üretilen gıda ürünlerinin satıldığı kooperatif mağazalarının da ülke genelinde ilgi odağı olduğunu söyledi. Ayvalık ilçe merkezi ve gümrük kapısı önünde bulunan Kooperatif mağazalarının yanı sıra, farklı bölgelerde kurulan kooperatif stantları da ilgi odağı oluyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, geçtiğimiz günlerde Altınova’da bulunan tarlada dikimi gerçekleştirilen salçalık domates, biber ve kurutmalık patlıcanları yaz boyunca kadınlarımızın kooperatif mutfağında el emekleriyle işleyeceğini belirtti. Başkan Ergin “Kadınlarımız için yarattığımız bu kooperatif çatısı gün geçtikçe büyüyor ve gelir kapısı oluyor. Teferic şenliklerinde kurulacak stantlarla kadınlarımız bu el emeği ürünleri vatandaşlarımızla buluşturacak. Yıl boyunca da bu ürünler kooperatif mağazalarında satışa sunulacak. Kadınlarımız ürettiği ürünlerin karşılığını aldığı zaman daha da çok üretecekler ve bu bizim için mutluluk kaynağı” dedi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete