Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaMansetMarmara'nın Mermerleri Ege’nin Sularıyla Buluştu

Marmara’nın Mermerleri Ege’nin Sularıyla Buluştu

-

Balıkesir’in mitolojik kahramanları, Gömeç Gemiyatağı ve Tilki Koyu’nda oluşturulan Su Altı Heykel Galerisi’nde dalış tutkunları için suyla buluştu.

Heykel sanatçıları tarafından şekillendirilen Marmara İlçesinin eşsiz mermerleri, düzenlenen törenle Gömeç İlçesi Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Gemi Yatağı Koyu ve Tilki Koyu’nda suya bırakıldı. Dalış tutkunlarının yeni adresi olacak sualtı galerisi Balıkesir’in turizmine farklı bir pencerede katkı sağlayacak. Her İlçesinde bir başka zenginlik bulunan Balıkesir’in tarihi ve kültürel mirasını geçmişten günümüze sualtında dünyaya tanıtacak.

Birbirinden kıymetli sanatçıların Ömer Seyfettin’den Kurtdereli Mehmet Pehlivan’a, Sarı Kız’dan Seyit Onbaşı’ya, zeytinden kuzuya, kadar Balıkesir’in birçok değeri ve mitolojik karakterlerinin yontulduğu mermerler, 18-22 metre derinlikte oluşturulan alanlara indirildi. Ayrıca belirlenen noktalara atılacak yapay resifler ile sualtı dünyasının çeşitlenmesi ve sürdürülebilirliği sağlanacak.

Balıkesir’in mavi sularını dalış meraklıları için bir cazibe merkezi haline getirecek sualtı galerisi için heykellerin bırakıldığı törene katılan Dünya Serbest Dalış rekortmeni Şahika Ercümen, “Açıkçası ben burayı görünce çok etkilendim. Balıkesir’in değerleri ve mitolojik karakterler çok güzel olmuş. İDA’dan Roma’ya diyoruz. Heykeller suyun altında çok daha cazibeli görünüyor” şeklinde konuştu.

Doğa ve çevrenin korunması, doğal hayatın devamlılığının sağlanması ve aynı zamanda gelişen konsept içerisinde turizme de bir yol açılmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Hasan Şıldak “Temiz çevre, temiz dünya ve sürdürülebilir bir turizm anlayışıyla bugün Gömeç’te heykelleri mavi sularla buluşturuyoruz. Bütün deniz canlıları da orada güçlenerek devamlılığını sağlayacak. İlimiz turizminin çeşitlendirilmesinde yeni bir adım olan dalış turizmiyle; Balıkesir bir kez daha ‘ben de varım’ diyecek. Dünya rekortmeni Şahika Ercümen’in burada olması, etkinliğimizi daha da güzelleştirdi. En kuzeyden en güneye kadar farklı paydaşların bir araya gelerek böyle bir işi ortaya çıkarması çok güzel bir çalışmadır. Balıkesir’i bu alanda da markalaştırabiliriz. Buradan da dünyaya çok güzel bir mesaj veriyoruz. Tüm paydaşlar örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Gömeç Belediyesi, Marmara Belediyesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Burhaniye Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Gömeç Kaymakamı Şeref Gülyer, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, kurum müdürleri, Edremit, Ayvalık ve Burhaniye Ticaret Odası temsilcileri katıldı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete