Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriETO Aydın Ticaret Borsası’nı Ziyaret Etti

ETO Aydın Ticaret Borsası’nı Ziyaret Etti

-

Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çtin, Yönetim Kurulu Üyeleri Sezgin Sönmez ve Emre Akdoğan, Genel Sekreter Recep Akgün, ETOLAB Laboratuvar ve Coğrafi İşaretler sorumlusu Zülal Taçar’ın katılımlarıyla Aydın Ticaret Borsası ziyaret edildi. Ziyarette Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ve Meclis Başkanı A. Bahri Erdel beraberinde yönetim ve meclis üyeleri hazır bulundu.
Aydın Ticaret Borsası yönetimi şu ana kadar gerçekleştirdikleri çalışmalardan ve projelerden kazandıkları tecrübe ve birikimi aktardı.
Aydın Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen, marka & patent & coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener moderatörlüğünde “Yerel Ürünlerin Markalaşmasında Coğrafi İşaret Kullanımı” seminerine katılım sağlandı.  Seminer akışında ülkemizin coğrafi işaretli ürünlerinin 2009 yılından 2022 yıl sonuna kadar hangi süreçlerden geçtiği ve bugün hangi noktada olduğu istişare edildi.
AB tescilinde Türkiye’yi temsil eden coğrafi işaretli ürünlerin ve AB başvurusu yapılmış olup henüz sonuçlanmamış değerler anlatıldı.
Coğrafi işaretin amacı, geliştirilmesi, başvuru süreçleri, denetlemeleri ve coğrafi işaretin ve amblemin doğru kullanılması noktasında önemli bilgiler edinildi.
Yerel ürünlere sahip çıkmak ve dünyada ülkemizin değerlerini var etmek için en önemli kanallardan biri coğrafi işaret tescilleri olduğu bildirildi.
Üretici ve en çok da tüketiciyi bu konuda bilinçlendirmek için yapabilecek çalışmalar tartışıldıktan sonra seminer bitişi sonrasında protokol teşekkürleri ve plaket sunumu yapıldı.

Edremit Ticaret Odasından yapılan açıklamada; olarak ziyarette  eşlik eden ATB Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur’a, ATB Meclis Başkanı A. Bahri Erdel’e, ATB Yönetim ve Meclis üyelerine, ATB Genel Sekreteri Neslihan Duymaz’a, ATB Coğrafi İşaret ve Proje Sorumlusu Emine Ceylan’a
katkılarından dolayı teşekkür edildi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete