Ana SayfaEditörün SeçtikleriEdremit'te meslek liseliler, depremzedeler için soba üretiyor

Edremit’te meslek liseliler, depremzedeler için soba üretiyor

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, meslek lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremden zarar görenler için çadır ve konteynerlerde kullanılmak üzere soba üretimi başlatıldı.

Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Alanına ait atölyede devam eden üretime okulun öğretmenleri ile bir grup öğrenci katılıyor.

Üretilen sobalar, depremden etkilenen illerde geçici olarak çadırlarda barınan depremzedelere ulaştırılacak.

Deprem bölgesinde ısınma ihtiyacının karşılanması amacıyla Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri çadır tipi teneke soba üretimi yapımına devam ediyor.

2 gündür süren çalışmalarda 100 çadır tipi soba üreten öğrenci ve öğretmenler metal saç tedariki sağlandığı sürece üretime devam edeceklerini bildirdi.

Kendisinin de ikinci depremin meydana geldiği Elbistanlı olduğunu belirten Metal İşleri Öğretmeni Uğur Odacıoğlu “Malzeme bulduğumuz müddetçe 24 saat esasına göre tüm öğretmenlerimizle seferberiz. Üretime devam ediyoruz. Depremde kaybettiğimiz insanlar var. En azından biz de buradan onlara üşümesinler diye bir soba imalatı yaparak destek olmaya çalışıyoruz. Matematik öğretmenimiz, fizik öğretmenimiz bütün bölüm öğretmenlerimiz bu meslekten anlayan anlamayan herkes çok ciddi bir destek vererek üretime devam ediyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Depremzedelere de Allah yardım etsin. geçmiş olsun diliyorum.” dedi.

Oduncuoğlu, çadır ve açık alanlarda ısınma ihtiyacını karşılamak üzere özel yapım sobalar imal etmeye çalıştıklarını söyledi.

- Advertisment -
Exit mobile version