Perşembe, Nisan 25, 2024
Semercioglu Zeytincilik

Hüzünlü veda

Balkanlara hüzünlü veda" kitabı enkazdaki fotoğrafı ile Kahramanmaraş'ta depremin sembollerinden biri oldu.

-

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan depremlerin ardından yaralar sarılırken, sosyal medyada paylaşılarak depremin sembol fotoğrafları arasında yer alan “Balkanlara hüzünlü veda” kitabının yazarı Emekli Albay, tarihçi yazar Atilla Güler, bunun kendi hayatında unutmayacağı bir anı olarak kalacağını söyledi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı’yı makamında ziyaret eden Güler, internette büyük ilgi çeken o fotoğrafın hikayesini gazetecilere anlattı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Güler depremin büyük acılar verdiğini söyledi.

Depremde yaralananlara da acil şifalar dileyen Güler: Kahramanmaraş’a özellikle son 3 -4 yıldır hem kitap fuarında hem de oradaki yetkililerin ve okulların davetlisi olarak konferanslara gittiğini belirterek burada öğrencilerin başta olmak üzere yoğun bir ilgisi ile karşılaştığını ifade etti.

Kitaplarını özellikle öğrencilerin büyük bir ilgiyle kabul ettiğini dile getiren Güler: “Hepsini imzaladım arkadaşlarımıza, kardeşlerimize sevgiyle verdim. Gelen bir haberle gerçekten bu üzüntülere bir üzüntü daha eklendi. ‘Balkanlara hüzünlü veda’ kitabımın depremde enkaz içerisinde böyle bir görüntüsü gerçekten oralarda bu görüntünün bir hatırlatma, bir anı olması itibariyle de bana yaşantımda belki karşılaşacağım en büyük hüzünlerden bir tanesini verdi” dedi.

Güler: “Balkanlarla ilgili bu hüznü oradaki enkaz içerisinde de kendini gösteriyor olması benim için aslında büyük bir gurur. Ancak hep bana bu günü, 6 Şubat 2023’ü hatırlatacak olması nedeniyle de gönlümüzde, beynimizde hüzünlü bir yara olarak yaşantım boyunca devam edecek. Bana kalan yaşantımın çok hüzünlü bir fotoğrafı, anısı olarak yaşantımda gözümün önünde devam edecek.” diye sözlerini tamamladı.

#kahramanmaraşdepremi #elbistan #deprem #enkazaltındakiler #kitap #Atillagüler

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete