Cumartesi, Eylül 7, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriDemir: “Sosyal medyacılarla gerçek gazetecileri bir tutmayın

Demir: “Sosyal medyacılarla gerçek gazetecileri bir tutmayın

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir’deki yerel yöneticiler ile iş dünyasına seslenerek “Sosyal medyada iki satır paylaşım yaparak sağa sola pervasızca saldıran pespayeler, şantajcı şarlatanlarla gerçek gazetecileri bir tutmayın” çağrısını yeniledi. Demir, gazeteleri destekleme görevi olan yerel yönetimlerin, tasarruf genelgesini yanlış yorumlayarak acı reçetenin üzerine tuz biber ekmeye çalışmalarının izahı bulunmadığını söyledi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 116. yılı sebebiyle “Gazeteciler Dayanışma Günü” etkinliği düzenledi. BGC Medya Merkezi ve Basın Müzesi bahçesindeki programda şehir merkezinde görev yapan yazılı, görsel ve dijital basın temsilcileri bir araya gelerek mesleki dayanışma örneği sergiledi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Demir, meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, Anadolu Basınının tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığına vurgu yaptı.
Demir, “Başkalarının hakkını aramak için en ön safta yer alan gazete ve gazeteciler, kendi haklarını arama noktasında cimri davranmaktan vazgeçmeli. Mesleki sorunların dayanışma içerisinde aşılabileceğini unutmamalı.” dedi.

Yerel yöneticiler ile iş dünyasından ricamızdır. Sosyal medyada iki satır paylaşım yaparak sağa sola pervasızca saldıran pespayeler, şantajcı şarlatanlarla gerçek gazetecileri lütfen bir tutmayın. Basının gücünü, kendi şahsi çıkar ve amaçları doğrultusunda kullanan gazetecilik maskesi altında şarlatanlık yapanlara prim vermeyin. İyiyle kötüyü, güzelle çirkini ayırt edin. Sizlerden bu sorumluluğunuzu ülkemiz, şehrimiz. temiz toplum, temiz medya adına yerine getirmesini bekliyoruz. “

Başkan Demir, gazetecilik meslek yasasının de önemine değindiği konuşmasında, dört yıl önce Temmuz ayında vefat eden Otağ Fırıncıoğulları ile gerçeklerin yazılmasından korkan karanlık güçlerce öldürülen Balıkesir’in basın şehidi Cihan Hayırsevener başta olmak üzere vefat eden gazetecileri “Basın Dayanışla Günü” vesilesiyle rahmetle andı, gazetecileri giderek büyüyen sorunlara karşı birlikte örgütlü mücadeleye çağırdı. #bigc #gazete #balıkesir

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments