Cumartesi, Eylül 7, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriKitap fuarı 5. kez kapılarını açtı

Kitap fuarı 5. kez kapılarını açtı

5. Burhaniye Kitap Fuarı açıldı

 Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen, Türk sinemasının usta oyuncularından Perihan Savaş’ın onur konuğu olarak katıldığı kitap fuarı açıldı.

Burhaniye Belediyesince Ören Mahallesi yürüyüş yolunda düzenlenen fuarın açılışında Burhaniye Belediyesince Ören kordonunda yaptırılan seyir terasının da açılışı yapıldı.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal DEVECİLER sanatçı Perihan Savaş’a zeytin dalından yapılmış bir taç hediye ederken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise zeytin fidanı ile zeytin ve zeytinyağı hediye etti.

Fuar, 5 gün sürecek.

SİNEMA SANATÇISI PERİHAN SAVAŞ:

“Burhaniye’ye ilk defa geliyorum ama daha önce gelmediğime çok pişman oldum çünkü bu kadar güzel, bu kadar yeşili koruyan, bu kadar güzel insanların bir arada olduğu yerde keşke daha önceden olmak isterdim. Kıskandım burada yaşayanları. Gerçekten okumayı çok fazla sevmeyen bir halkımız var. Bunu hepimiz biliyoruz ve kabul ediyoruz ama bu kitap fuarının daha fazla dikkat çekmesi, daha da ileriye gitmesi adına elimden ne gelirse yapmaya hazırım.”

BURHANİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİ KEMAL DEVECİLER: 

“Burada beşincisini düzenlemekte bulunduğumuz kitap fuarlarında sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum ve gurur duyuyorum. Göreve geldiğimizde bir söz vermiştik beş sene evvel.  Burhaniye sanatın, kültürün en önemli merkezlerinden birisi olacak diye söylemiştik ve bugün bakıyoruz ki Burhaniye ilçemiz kültür ve sanatta Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldi. 5 yıl boyunca yerelde yürüttüğümüz belediyecilik hizmetleri içerisinde kültüre ve sanata ayrı bir özen gösterdik. Bir Japon sözü vardır atasözü ‘kitaplar ruhun ilacıdır’ der. Tıpkı bedenimiz gibi ruhumuzun da beslenmeye ihtiyacı vardır. Fuarlar da bu havayı yaratan en muhteşem mekanlardan bir tanesidir.”

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET AKIN: 

“Şunu söyleyeceğim; bir kere Balıkesir’de hakikaten güzel şeyler oluyor. Aynı zamanda bu memleket cennet bir memleket. Her yeri ayrı güzelliklerde her yeri farklı zenginliklerle dolu. Çok büyük bir coğrafya ama bu coğrafyanın güzel insanları, bu memleketin güzel insanları hakikaten çok güzel şeyler üretiyor. Buradan söylüyorum 20 belediye başkanımla birlikte Balıkesir Türkiye’nin parlayan yıldızıdır hemşerim. Hep birlikte birlik beraberlik içerisinde AK Parti, MHP, İYİ Parti demeden Türk milletini hep birlikte kucaklayarak bütün ama bütün 20 ilçesiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm desteklerimizi de veriyoruz. Kültüre de veriyoruz, sanata da veriyoruz. “

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLŞAH DENİZ ATALAR: 

“Kültür bizim aslında bir yaşam biçimimiz. Biz bu topraklarda Friglerden beri Anadolu medeniyetleri hep birlikte yaşadık. Beraber birlikte yaşamanın nasıl olduğunu gösterdiler ve bize çok güzel miraslar bıraktılar. Biz de bu mirası nefret dilini kullanmadan, ayrımcı olmadan nasıl binlerce yıldır yaşamaya devam ediyorsak onu devam ettirip çocuklarımıza bir kültürel miras bırakmak için çalışıyoruz. Şu anda çok büyük dezenformasyon çağındayız. Hangi bilginin doğru olduğunu bilmiyoruz. Teknoloji bize tabii ki çok güzel nimetler verdi ama aynı zamanda kültürel yozlaşmaya da sebep oldu. Çocuklarımızın elindeki telefonlarda ne okuyorlar, hangi yanlış bilgi var ellerinde, doğru bilgin nerede bunu bile kontrol edemeyecek durumdayız. Çünkü biz de ebeveyn olarak dijital okuryazarlığını çocuklarımız kadar geliştiremiyoruz eşzamanlı olarak. Buradaki kitap fuarlarının çok önemi var. Kitapların çok önemi var. Doğru bilgi ancak belirli bir denetimden geçmiş kitapların içerisinde.”

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments