Cumartesi, Eylül 7, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBURHANİYE 5. KİTAP FUARI’NIN 3. GÜNÜ GERİDE KALDI

BURHANİYE 5. KİTAP FUARI’NIN 3. GÜNÜ GERİDE KALDI

Doğanın, denizin ve kültürlerin bir arada olduğu Burhaniye Ören’de, 5. Kitap Fuarı’nın 3. günü etkinlikleri Ören Meydan’ında Celo Boluz‘un özgün müziğiyle başladı. Dinleyicilere keyifli anlar yaşatan Celo Boluz, Anadolu’nun ezgileriyle müzik severleri büyüledi. Konserine İskele Meydan’da devam eden Celo Boluz, sevenleriyle İskele’de buluştu.

“İslam Coğrafyasında Bilimin Yükselişi ve Çöküşü” Ören Meydanı’nda Konuşuldu

Fuar etkinlikleri kapsamında, Fuar Koordinatörü Gazeteci Sinan Karahan’ın konuğu Tarihçi, Yazar Erdoğan Aydın ile Yazar Ayşe Sucu, “İslam Coğrafyasında Bilimin Yükselişi ve Çöküşü” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi. İslam dünyasının 9. yüzyıldaki bilimsel yükselişi ve son birkaç yüzyılda siyasi hatalar nedeniyle yaşanan düşüş konuşuldu. 

Hayata şiir katanlar…

Fuarın 3. gününde Ören Meydan’ındaki etkinliklerde Gazeteci Sinan Karahan moderatörlüğünde, ‘Hayatın Çağırdığı Yerde Şiir’ adlı söyleşi şiir severlerle gerçekleştirildi. Karahan’ın konukları, Şair Şükrü Erbaş ve Şair Ahmet Telli oldu. 

Hayatın içindeki şiire dair yapılan söyleşide, Ahmet Telli’nin ve Şükrü Erbaş’ın okuduğu şiirler izleyicilere şiir dinletisi yaşattı. Keyifli dinletinin ardından Telli ve Erbaş fuar alanında sevenlerinin kitaplarını imzaladılar.

‘’Hikayem Hayatımdır’’  

Şair Prof. Dr. Nurullah Genç Ören Meydan’da ‘’Hikayem Hayatımdır’’ söyleşisiyle izleyicilerle buluştu. 

Fuar Koordinatörü Gazeteci Sinan Karahan’ın konuğu Nurullah Genç söyleşide, hayatındaki anekdotlara değinerek, ‘’Sanat sadece temaşa ile olmaz sadece nazarla da olmaz, sanatın hayatın içinde olması için çocuklarımıza şiirin tahvil ve inşa aracı olduğunu öğretmemiz gerekiyor.’’ dedi. 

‘’Bir Delinin Hatıra Defteri’’ Amfi Tiyatro’da 

Ören Amfi Tiyatroda, 1842 yılında ünlü yazar Gogol’un kaleme aldığı ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı oyunu ünlü tiyatro oyuncusu Metin Zakoğlu sahneledi. Usta oyuncu Metin Zakoğlu, tek kişilik oyunda delirmeye başlayan bir adamı canlandırırken seyirciyi adeta oyuna dahil etti. Ayakta alkışlanan usta oyuncu Burhaniye’ye tekrar geleceğinin sözünü verdi.

Ören’de Bir ‘Terzi Yamağı’

Moda dünyasının en farklı karakterlerinden biri olan Yazar ve Modacı Barbaros Şansal ‘Terzi Yamağı’ adlı etkinlikte sevenleriyle buluştu. Her zaman kendine has tavrı ve konuşmasıyla dikkatleri üzerine çeken Barbaros Şansal, izleyicilere farklı bir söyleşi yaşattı. Teşekkür hediyesi zeytin fidanını Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’den alan Şansal, ‘Bu fidanı yavru vatana götürüp ekeceğim. Burhaniye’nin bu barışı simgeleyen anısını bahçemde yaşatacağım’’ dedi. Burhaniye’ye sürekli geldiğini, burada olmaktan çok mutlu olduğunu ve önümüzdeki sene de böyle etkinliklerde olmaktan onur duyacağını söyledi.

Cem Arslan’dan ‘Gazoz Ağacı’

Burhaniye 5. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında ünlü radyocu Cem Arslan, İskele Meydan’da ‘Gazoz Ağacı’ adlı söyleşisini gerçekleştirdi. Radyoculuk mesleğinden ve kendi hayatından kesitler anlatan Cem Arslan, izleyicilere interaktif bir etkinlik yaşattı. 

Açık Hava Sinemasında ‘Aşıklar Bayramı’

5.’si düzenlenen ve beş ayrı noktada eş zamanlı etkinliklerle devam eden Burhaniye Kitap Fuarı yazlık sinema gösteriminde bu gece ’Hoşçakal Yarın’ filmi vardı. Fuar konuklarından Senarist Kemal Varol ve Yönetmen Özcan Alper izleyicilerle birlikte filmi izledi.

Özgürlük Parkına kurulan açık hava sinemasında, yazlık sinema keyfinin ardından Varol ve Alper ‘Romandan Filme: Aşıklar Bayramı’ söyleşisi gerçekleştirdi. Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna ve Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Burak Filiz’in de katılımıyla İzleyiciler ve konuklar arasında soru cevaplı söyleşi gerçekleştirildi.

Burhaniye 5. Kitap Fuarı dolu dolu etkinliklerle, şiirle, sanatla, müzikle, söyleşilerle 3. gününü geride bıraktı.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments