Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBUBFA’NIN BAŞARISI YKS SONUÇLARI İLE TAÇLANDI

BUBFA’NIN BAŞARISI YKS SONUÇLARI İLE TAÇLANDI

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 2024 YKS Yerleştirme Sonuçlarıyla Büyük Bir Başarıya İmza Attı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin başarısını ortaya koydu. Fakültenin tüm programkontenjanlarının %100 oranında dolması öğrenci tercihleri ve akademik alanda yakalanan başarıyı gözler önüne serdi.

Fakülte, bu yıl elde ettiği başarılarla eğitim-öğretim alanındaki üstünlüğünü bir kez daha ortaya koydu. Geçtiğimiz yıllara kıyasla önemli bir yükseliş yaşanan fakültede, tüm programlar sergilediği büyük başarılarla dikkat çekti. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, “En Büyük Puan” dikkate alındığında, geçen yılki puanına göre %9.35’lik bir artışsağlayarak, ÖSYM’nin yayımladığı 2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan devlet üniversiteleri arasındaki sıralamada 57. sıradan 27. sıraya yükseldi. Finans ve Bankacılık Programı ise 8 basamakyükselerek geçen seneye göre konumunu 29. sıradan 21. sıraya taşıdı. “En Küçük Puan” göz önünde bulundurulduğunda ise Turizm İşletmeciliği Programı, kılavuzda yer alan tüm üniversiteler arasında geçen seneye göre 6 sıralık bir yükseliş yaşarken Uluslararası Ticaret Programı ise 29 sıra birden ilerleme kaydetti.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İLBAN, elde edilen bu başarıyı, fakültenin öğrencilere sunduğu güçlü akademik altyapının ve nitelikli eğitimin bir göstergesi olarak gördüğünü belirtti. Elde edilen sonuçlardan mutluluk duyanDekan İLBAN, fakültenin akademik kadrosu başta olmak üzere tüm personele teşekkürlerini iletti.

Sürekli gelişim hedefleri doğrultusunda, yüksek eğitim kalitesive öğrenci odaklı yaklaşımıyla tanınan Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin başarıları her geçen yıl artmaya devam ediyor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments