Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriAltın değerinde kanaryalar yarıştı

Altın değerinde kanaryalar yarıştı

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenlenen organizasyonda, Türkiye’nin değişik kentlerinden getirilen yaklaşık 2 bin Yorkshire ırkı kanarya, duruş, ses ve renklerinin canlılığı yönünden dereceye girebilmek için yarıştı.

Edremit Belediyesinin ev sahipliğinde, Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü tarafından Güre Atatürk Spor Salonu’nda bu yıl 6. kez organize edilen yarışmanın jüri üyeliklerini, kanarya konusunda dünyada otorite olarak kabul edilen İrlandalı, İtalyan ve Belçikalı 4 hakem yaptı.

En iyi 7 kuşun “Best Seven” seçildiği ve 2 gün süren yarışmaya, kanarya meraklıları büyük ilgi gösterdi.

Yarışma hakkında AA muhabirine açıklama yapan Edremit Yorkshire Kanarya Kulüp Başkanı Mahmut Bal, bu sene yaklaşık 1950 kanaryanın aynı anda yarıştığını söyledi.

Bal, bu katılının sadece Türkiye için değil dünya için bir rekor katılım olduğunu iddia etti.

“Güzel bir yarışma oldu.” diyen Bal: “Yorkshire ırkının en iyi 7 kuşunu seçtik yaklaşık 1950 tane kuştan. En iyi 7 tane en iyi kuş şu anda seçilmiş durumda. Diğer kendi kategorilerinde derece yapan 149 tane daha kuş var.” şeklinde konuştu.

25 yıllık kanarya yetiştiricisi Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Taner Acar, Edremit’te düzenlenen 6. yarıma olduğunu belirterek: “Artık geleneksel bir yarışma haline geldi Türkiye’nin her yerinden bütün Yorkshire severler buluştuğu dünyanın en büyük Yorkshire kanarya yarışması. Dünya kayıtlarına geçmiş en büyük yarışma. “dedi.

Katılımda kendi rekorlarını egale ettiklerini aktaran Acar şöyle konuştu: “Dünyanın en büyük Yorkshire yarışması Edremit’te Yapılıyor bunu. Biz demiyoruz bunu Avrupalılar söylüyor. Bunu dünya söylüyor. Zaten yarışmamıza gelen hakemler birisi Belçikalı, birisi İrlandalı, 2’si ise İtalya’dan geliyor. Hepsi uluslararası hakemler. Değerlendirmeler objektif bir şekilde yapılıyor. Herkesin bir yıllık emeği var. Çok büyük emekler çok büyük zaman harcanan bir hobi bu. Tabii kanarya sever de Yorkshire ırkını sever de Türkiye’de inanılmaz fazla son 10 yılda daha da arttı artarak da devam ediyor.”

Edremit’te Yorkshire ırkının üretim işinin son 5 yıl da inanılmaz derece arttığını ifade eden Acar, Türkiye’de İstanbul’da, İzmir’de ve Edremit’te olmak üzere 3 tane resmi kulüp olduğunu dile getirdi.

Yarışmaya Mersin’den katılan Sedat Taçgün ise: “Bu yarışmada salonun Best kuşu oldum Ayrıca baş sarı kategorisinde 2, baş sarı erkek kategorisinde 1, İntenseire dişi kategorisinde yine 7. oldum. Çok büyük bir organizasyon emeği geçenlere gerçekten saygı duyarak teşekkür ediyorum. Bizler 1100 kilometreden geliyoruz, zor şartlarda imkanım dahilinde kuşlarımızı getirip yarıştırıyoruz. 10 kuş getirdim bunların dördü derece aldı. Birisi Best kuşu oldu Allah’ıma şükrediyorum.” açıklamasını yaptı.

Mersinden gelerek kuşlarını yarıştıran Ahmet Dal da: “20 Kuşla katıldım. Best 2.’si 3.’üncüsü oldum. Bu dereceleri aldım. Keremine şükür. Binlerce şükür.” ifadesini kullandı.

Kuşları hazırlarken yarış kafeslerine koyarak antrenmanlarını yaptırdıklarını ve kafesin etrafında el hareketleri yaparak hazırlıklaırnı tamamladıklarını anlatıı.

Adana’dan gelen Besim Mağnos ise, her yıl Edremit’teki Yorkshire yarışmasına katıldıklarını belirterek: “Arkadaşlarımızla beraber Mersin’den geldik, Adana’dan geldik. Güzel dereceler yaptık. Çok güzel bir organizasyon oldu. Dünyada 1 numara. Biz özellikle kanaryanın bu ırkına Yorkshire ırkına sevdalıyız. Biz onlarla yatıp onlarla kalkıyoruz. Benim en büyük hobim bu. Onlarsız yaşayacağımızı zannetmiyorum, düşünemiyorum yani.” diye konuştu.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete