Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriAntandros Antik Kenti ‘Antik Zaman Sofraları’ kitabı tanıtıldı

Antandros Antik Kenti ‘Antik Zaman Sofraları’ kitabı tanıtıldı

-

Köstem Zeytinyağı Müzesi  kurucuları Güler ve Levent Köstem’in daveti üzerine  İzmir’in Urla ilçesinde ‘Antandros Antik Kenti’nin ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan 2500 – 3000 yıl öncesine ait yemeklerin yer aldığı kitabın tanıtım etkinliği düzenlendi.

Müzede gerçekleşen etkinlikte, katılımcılara Antandros Antik kenti anlatıldı. Nurdan Çakır Tezgin’in (Aşçı Fok) kaleme aldığı ‘Antik Zaman Sofraları’ kitabı söyleşisi ve imza günü düzenledi. 

Katılımcılara Antik Garum Sos kullanılarak yapılan zeytin salatası ile  Defneli Antik Libum ve Koptai kek ikram edildi. 

Antandros mozaikleri yapımı ve antik sikke basımını deneyimleyen konuklar,  Funda Erdem’in kültürel miras ve Antandros takılarını görme fırsatı buldu.

Etkinlik müzenin sergi salonunda açılan Serhan Güzey Kerestecioğlu ile Leyla Yeltin’in resim ve 

Firdevs Sayılan’ın “Antandros Gün ışığına çıkıyor” Fotoğraf Sergileri ile son buldu.

Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Cömert, gazetecilere yaptığı açıklamada kültürel mirasa destek veren bir dernek olarak zeytinyağı müzesinde farkındalık yaratmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Müze kurucularının daveti üzerine Antandros Antik Kentini tanıtmak ve Antik dönemlerde kullanılan yemeklerin tariflerinin anlatımlarının yer aldığı  ‘Antik Zaman Sofraları’ kitabını anlatmak üzere geldiklerini belirten Cömert: “Nurdan Çakır Tezgin (Aşçı Fok) burada kitabı ile ilgili bir sunumun ardından antik yemek Work Shopu yaptı. Koptai kek ve Defneli Antik Libum  ekmeğinden oluşan antik lezzetler tadımı yapıldı.” dedi.

 Antandros Antik Kenti’ne ait  kazı fotoğraflarından ve zeytin ağaçları sergilerinin katılımcıların beğenisine sunulduğunu sözlerine ekleyen Cömert: “Mozaik Work Shop yapıyoruz, bir de antik sike basımı yapıyoruz burada. Köstem Zeytinyağı Müzesi’ni de üyelerimize tanıtmış olduk biz de tanımış olduk. Böylece Antardosla Köstem Zeytinyağı Müzesi arasında bir bağ kurulmuş oldu.  Gerçekten çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete