Cuma, Nisan 19, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaÇevreArıtmaya onay çıkmadı

Arıtmaya onay çıkmadı

https://youtu.be/vJa6Boql0sU

Edremit Arıtma Tesisi ve Bandırma Afet
Stok Merkezi’ne muhalefetten onay çıkmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma ve Edremit’teki muhalefet meclis üyelerini kendi ilçelerine düşmanlık etmekle ve vatandaşların haklarına girmekle suçladı. Başkan Yılmaz, Büyükşehir’in; Bandırma’ya afet stok merkezi, Edremit’e ise arıtma tesisi yapmasını ilçe meclis üyelerinin resmen engellendiğini vurguladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Belediye Meclisi’nde arıtma tesisine yer tahsis etmeyen Edremit Belediye Meclis Üyeleri ve afet stok merkezi yapılacak arsanın devrini gündeme bile almayan Bandırma Meclis Üyelerine veryansın etti. Önceki gün gerçekleştirilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Yücel Yılmaz, Edremit ve Bandırma Meclis üyelerine veryansın etti. Her an deprem olması riskiyle kucak kucağa olan Balıkesir’de, Bandırma Belediyesi’nden tarla vasfındaki bir araziyi afet bölgesi ilan etmek için istediklerini fakat konunun meclis gündemine bile alınmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, Edremit Belediyesi Meclis Üyelerine de ilçeye kazandıracakları arıtma tesisi için müsait yer olduğu halde verilmemesinden şikâyet etti.
İşte Başkan Yılmaz’ın konuyla ilgili açıklamaları;
Kredi gitti, yatırım zora girdi
Bu şehri samimi bir şekilde çok seviyorum. Çevre kirliliğiyle ilgili mücadele ediyorum, siyasete kurban oluyorum. Arıtma yapmak istiyoruz, tahsis ettirilmiyor. Buradan Edremit Belediyesi Meclis Üyelerini şikâyet ediyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinli’deki arıtma tesisi yetmiyor. Özellikle yaz aylarında nüfus oldukça artıyor, ihtiyacı karşılayamıyoruz. Biz, buna çare olabilmek için Dünya Bankasından kredi aldık, herkese açıkladık. Açıkladığımız halde, bu kredinin süresi olduğu halde ellerinde tesisi için müsait arsaları olduğu halde burayı Büyükşehir’e devretmediler. Bundan dolayı kredi de gitti, yatırım da zora girdi.
Neyin siyasetini yapıyorsunuz?
Bu arıtma siyaset konusu olamaz!
Bunu daha nasıl anlatırız bilmiyorum. Çevre kirlenmesin diye önlem alıyoruz, aldığımız önleme orada yaşayan meclis üyeleri onay vermiyor. Akıl alacak gibi değil. Neyin siyasetini yapıyorsunuz? Bu arıtma siyaset konusu olamaz. Burada bilim her şeyi söylüyor. Hepimizin çocukları orada denize giriyor, misafirleri ağırlıyoruz. Derin deşarj diye bir şey kalmasın diye uğraşıyoruz. Bandırma’da, Erdek’te, Ayvalık’ta, Avcılar’da başardık, Zeytinli’de başaramıyoruz. Biz, Körfez’e yatırım yapacağız, oradaki insanlar huzurlu bir şekilde yaşasın diye. Edremit’teki diğer bir konuda kentsel dönüşüm. Hasan Başkanın olumlu yöndeki çabalarını bu konuda takdir ediyorum.
Vatandaşın hakkına giriyorlar
Bu konuya onay vermeyen meclis üyeleri araştırılsın istiyorum. Bu kadar insan şehrini düşman olur mu? Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunu geçirmeyen meclis üyelerini şikâyet ediyorum, vatandaşların hakkına giriyorlar. Körfez’in kirlenmesinin sebebi bu insanlar. 2,5 yıldır bizi oyalıyorlar, bu güne kadar inşaatın 3’te 2’si biterdi. Lütfen bu işin siyasetini yapmayın. Arıtma konusunda da deprem konusunda da.Depremin ne zaman olacağı belli değil ve maliyeti var. Bununla ilgili biz belediye olarak üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.
Bandırma’da afet stok merkezi için yer vermiyorlar
Deprem olduğunda insanların ihtiyaç duyduğu ana malzemeleri stoklama yeri oluşturmak için Bandırma Belediyesi’nden yer istedik fakat verilmiyor. Hem limandan Çanakkale’den gelecek yardımları hem karadan Bursa tarafından gelen yardımları şehrin içine girmeden yönetelim istiyoruz, meclis gündemine bile almıyorlar. Durum böyle olduğunda kusura bakmayın arkadaşlar mesafe alamayız. Bu işlerin şakası yok. Elimizdeki mevcut imkânları bu süreçte iyi yönlendirmemiz ve değerlendirmemiz gerekiyor.
Bu meclis, siyaset yapılacak yer değil!
Deprem ciddi bir şey. Biz, cenazeler çıkardık. Gözümü kapattığımda aklıma o binaların içindeki masumlar geliyor. Biz burada belirli şeyleri söylediğimizde bunun siyaseti yapılıyor. Balıkesir siyasetini yapsın ama bu meclis, siyaset yapılacak yer değil. Bizim burada hızlı bir şekilde karar almamız gerek. Edremit’te arıtma, Bandırma’da afet bölgesi. Buralarda bir direnç yaşanıyor, neden anlamıyorum, başka bir amaçla kullanılmayacak bu yerler.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments