Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBAÜN, ADRA’FEST ile Balıkesir’i Müziğin Büyülü Dünyasıyla Buluşturdu

BAÜN, ADRA’FEST ile Balıkesir’i Müziğin Büyülü Dünyasıyla Buluşturdu

-

BAÜN Ev Sahipliğindeki ADRA’FEST, Balıkesir’de Müzik ve Kültür Yaşamına Yeni Bir Renk Kattı

Balıkesir Üniversitesinin ev sahipliğindedüzenlenen ADRA’FEST Festival Akademi AdramytteionKlasik Müzik Konserleri Oda Müziği ve Orkestra Kampı,Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde; dünyaca ünlü keman sanatçımız Cihat Aşkın’ın sanat yönetmenliğinde ve dünyaca ünlü orkestra şefimiz Rengim Gökmen’in yönetiminde gerçekleştirilen Orkestra konseri ile sona erdi. ADRA’FEST Festival Akademide, 13-20 Ağustos 2023 tarihlerinde Havran, Burhaniye-Ören, Gömeç, Ayvalık, Edremit-Güre ve Balıkesir Merkez olmak üzere birçok farklı noktada kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını amacıyla dokuz adet konser ve bir de “Bilim Toplum Bürokrasi Üçlemi: Kültürel Miras Farkındalığı, Sürdürebilirlik ve Koruma” başlıklı panel gerçekleştirildi.  

Balıkesir Üniversitesinin ev sahipliğinde, Ören-AdramytteionAntik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği’nin yürütücülüğünde düzenlenen ADRA’FEST, Balıkesir’in müzik ve kültür yaşamına da yeni bir renk kattı. Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi, Burhaniye Belediyesi, CAKA ve Adramytteion Araştırmaları gibi çok sayıda kurumun desteği ve iş birliği ile hayata geçirilen ADRA’FEST Festival Akademide, uluslararası düzeyde tanınmış sanatçılar ve genç yetenekler bir araya geldi. Klasik müzik eserlerinin yanı sıra Türk müziği eserlerinin de repertuarında yer aldığı festivalde genç müzisyenler aynı zamanda antik kazı alanlarında verdikleri konserler ile bu alanların kültürel etkinlikler için kullanılabilirliğine dikkat çekti.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Sabriye Uğuz Çelik’in düzenleme kurulu başkanlığında,Necatibey Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. H.Hakan Okay’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen ve ülkenin tanınmış sanatçıları, konservatuvar eğitmenlerinin ile genç yeteneklerinin buluştuğu ADRA’FEST ile bölgenin kültürel zenginliğini ve turistik değerlerini ön plana çıkarmak da amaçlandı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu: “Sanatın ve sanatçının Yanındayız”

Festival kapsamında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile birlikte Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulama Otelinde gerçekleştirilen konsere ve gala yemeğine de katılan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da, ADRA’FEST’in düzenlenmesinde emekleri bulunanlara ve etkinliği destekleyen kurumlara teşekkür ederek, Balıkesir Üniversitesi olarak sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Festivalin gelecek yıllarda da gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete