Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaÇevreBursa'da 50 yıldır yanan suda yemek pişiriyorlar! 

Bursa’da 50 yıldır yanan suda yemek pişiriyorlar! 

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bir bağ evi bahçesinde bulunan çeşmenin suyu ateş tutulduğu anda petrol gibi yanıyor. Suyun,  içinde ki metan gazı sayesinde yaklaşık 50 yıldır yandığını söyleyen ev sahibi yaptığı bir ocak sistemi ile yanan suyun üzerinde yemek pişiriyor, aynı su ile üzerinde çay demliyor.

Orhangazi İlçesine bağlı Çakırlı Mahallesi İznik gölü kenarında bulunan bir bağ evinin bahçesinde ki çeşmenin suyu, yapılan araştırma sonucunda tespit edilen metan gazı sayesinde alev alev yanıyor, yıllar önce suyun tutulan bir ateş ile  yandığını tesadüfen keşfeden Yusuf Kaya daha sonra ateşi değerlendirmek için suyun aktığı çeşmede biriken gazı depolamak için bir sistem yaparak, o ateşte yemek bile pişiriyor.

Bölgede farklı çeşmelerinden akan suyun da ateş tutulduğunda yandığını söyleyen İzzetin Kaya ise ; bizim bahçemizde ki su çok uzun zamandır yanıyor, bu bölgede daha çok çeşmenin yandığını biliyoruz, zamanında burada bir araştırma yapılmış ve suyun yanmasına sebep olan şeyin içinde biriktiği metan gazı olduğu tespit edilmiş, özellikle kışın su daha çok aktığı için daha fazla alev çıkıyor, bizde bunu bir sistemle kapatıp gazın içeride daha fazla kalmasını sağladık, bu sistemle yanan su üstünde yemeğimiz pişirebiliyoruz, aynı sudan üstünde çay demliyoruz bence bu suyun bölgede ki durumu dahada araştırılmalı” dedi.

Kaynak : https://www.bursadabugun.com/haber/bursa-da-50-yildir-yanan-suda-yemek-pisiriyorlar-1691442.html-FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

HABER MERKEZİ : BÜLENT ÖZGEN

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments