Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriCANBEY ‘10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

CANBEY ‘10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

-

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

“Toplumun haber alma ihtiyacının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında demokrasimizin vazgeçilmez bir unsuru olan gazeteci meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” diyen Milletvekili Mustafa Canbey; “Demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle fedakârca çalışan gazeteciler, toplum için önemli bir görevi yerine getirmektedir. Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren yeni medya mecralarının da etkisiyle, bilginin yayılma hızının hayal edilemeyecek seviyede arttığı günümüzde, doğru ve dürüst habercilik her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Bu noktada yalan ve dezenformasyona karşı doğrunun aktarılmasında gazetecilerimize büyük sorumluluk düşmektedir.” dedi.

BASIN EMEKÇİLERİMİZİN HER DAİM YANLARINDA OLDUK

“AK Parti olarak göreve geldiğimiz günden bugüne, medyamızın daha demokratik, daha özgürlükçü ve çok sesli bir yapıya kavuşması için önemli ilerlemeler kaydettik.” diyen Milletvekili Canbey;  “Basın özgürlüğünün güçlendirilmesi ve genişletilmesi, basın iş kanunu çalıştayları düzenlenerek çağdaş bir basın kanununun çıkarılması, azınlıklara ait gazetelerin resmi reklam yayımlayabilmelerine imkân tanınması, farklı dil ve lehçelerde yayın yapabilme imkânının sağlanması, gazetecilerin yıpranma haklarının düzenlenmesi,  gazetecilere yönelik dijital ve internet gazeteciliği eğitimi verilmesi, muhtaçlık ve ölüm yardımı ile gazetelere sağlanan kredi ve basın derneklerine yardımlar yapılması gibi önemli düzenlemeler yaparak basın emekçilerimizin her daim yanlarında olduk.” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM

Basının ve gazetecilerin, milletin hassasiyetlerini gözeterek, doğru bilgilendirme görevini yerine getireceklerine ve demokrasiye katkıda bulunmaya devam edeceklerine yürekten inandığını söyleyen Milletvekili Mustafa Canbey; “Başta Gazze’de olmak üzere savaş bölgelerinde, salgın ve afet gibi zorlu koşullarda görevlerini ifa etmek için fedakârca bir gayret ortaya koyan basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyor, tüm basın emekçisi meslektaşlarımın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Görevi başında vefat eden gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete