Cuma, Nisan 19, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriCani babaya ağırlaştırılmış müebbet hapis

Cani babaya ağırlaştırılmış müebbet hapis

Kızını GPS ile takip edip öldüren babaya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapsi cezası verildi

-

  • Balıkesir’de kızını Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) ile takip edip öldüren Mustafa Ali Yılmaz davasında karar çıktı. Burhaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi son celsede Yılmaz’a indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
  • Balıkesir’in Havran ilçesinde aracına küresel konumlama sistemi (GPS) cihazı takarak izlediği doktor kızını silahla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Burhaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 7’nci ve duruşmasına sanık Mustafa Ali Yılmaz (69), tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanığın eski eşi Gülden Yozgatlı ile taraf avukatları, mahkeme salonunda hazır bulundu.

Savunmasını yapan sanık, her hangi bir tasarlama olmadığını, olayın ani geliştiğini, olayın haksız tahrik altında geliştiğini, bir dürtüyle oluşan bir olay olduğunu, aslında kızını çok sevdiğini söyledi.

Duruşmada mütalaasını veren savcı, sanığın “canavarca hisle alt soydan akrabayı kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebinde bulundu.

Tarafları son kez dinleyen mahkeme heyetince sanık Yılmaz’a öz kızını tasarlayarak canavarca bir hisle öldürmekten indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis, Gülnur Yılmaz ile birlikte aynı araçta bulunan 2 arkadaşını yaralama suçundan 2’şer kez 15 ay, ayrıca evindeki ruhsatsız silahlar için de 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kararın temyiz yolunun açık olduğu öğrenildi.

Gülden Yozgatlı’nın avukatı Berna Menteş, mahkemenin ardından adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2,5 yıllık mücadelenin ardından Gülnur Yılmaz’ın öldürülmesiyle ilgili olarak kararın verildiğini söyledi.

Mustafa Ali Yılmaz’a öz kızını tasarlayarak canavarca bir hisle öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini ve her hangi bir indirim uygulanmadığını dile getiren Menteş, “Bu açıdan kararı çok olumlu buluyoruz. Ayrıca başka suçlardan da ceza aldı. Olay esnasında araçta bulunan ve yaralanan 2 kızımız yönünden silahla yaralama suçundan 2’şer kez 15 ay hapis cezası aldı. Ayrıca evinde çıkan ruhsatsız silahlar yönünden de 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı ve hiç birinde herhangi bir indirim uygulanmadı. Bu açıdan karardan memnunuz.” dedi.

Verilen kararın gidenleri geri getirmediğini ifade eden Menteş şöyle devam etti: “Yüreğimize bir nebze olsun su serpilmiş oluyor ve diğer kadın cinayetleri dosyaları açısından da umut verici diyebilirim. Onlara da emsal olmasını diliyoruz. Sanık savunmasında her hangi bir tasarlama olmadığını, olayın ani gelişen haksız tahrik altında gelişen ani bir dürtüyle oluşan bir olay olduğunu, aslında çok sevdiğini kızını söyledi. Bu yönde bir savunma yaptı.”.

Öz babası tarafından 11 el ateş edilerek öldürülen Gülnur Yılmaz’ın annesi Gülden Yozgatlı da mahkeme sonrasında bir açıklama yaparak sonuçtan çok memnun olduğunu belirtti.

Mahkemeden beklediği sonuç çıktığını ifade eden Yozgatlı: “Alması gereken bulması gerek ceza buydu. Sürpriz yaşamadığım için çok mutluyum. Bittiği için çok mutluyum. Artık kendime dönebileceğim, tamam artık düşünmeyeceğim. Bu gece ilk defa rahat uyuyacağım. Bir anne olarak bundan sonra yapabileceğim bana vazife olan, üstüme düşen görev neyse onu tamamladığımı hissediyorum, düşünüyorum. Bunu yalnız yapmadım. Avukatım Berna hanım, tüm dernekler ve burada bulunan tüm arkadaşlarımla beraber biz bu yolda yürüyoruz. 2,5 yıldır beni hiç yalnız bırakmadılar.” diye konuştu.

  • Olay

Pratisyen hekim Gülnur Yılmaz (28), iki arkadaşıyla Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (TUS) hazırlanmak üzere 2019 yılının haziran ayında Antalya’dan Balıkesir’e gelmişti.

Eşi Gülden Y. ile boşanma davası süren Mustafa Ali Yılmaz’ın, aracına GPS cihazı yerleştirdiği kızını 27 Haziran 2019’da, 35 KC 919 plakalı otomobiliyle takibe başladığı, Havran ilçesi Şapçı mevkisinde onun kullandığı 07 GCG 26 plakalı otomobili arkadan çarparak yoldan çıkardığı iddia edilmişti. Annesinin yerini söylemeyen kızını otomobiline götürerek 11 el ateş edip öldürdüğü ileri sürülen Yılmaz, yaya olarak kaçarken İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin takibi sonucu silahıyla yakalanarak tutuklanmıştı.

Mustafa Ali Yılmaz hakkında “canavarca hisle alt soydan akrabayı kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. Gülden Y. ise geçen yıl ocak ayında sanıktan boşanmıştı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete