Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriCumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

-

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 57’ncisi yapılacak olan, 14-15 Nisan tarihlerinde Ayvalık ve Edremit İlçelerinden geçecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Muğla’nın Bodrum İlçesinden start verdi.

Ülkemizin ulusal ve uluslararası düzeydeki spor etkinliklerinden biri olmasıyla önemli prestij taşıyan, 14 ülkeden 25 takım ve 175 sporcunun yarışacağı tur ile ilgili Balıkesir Valiliğinin ve Vali Hasan Şıldak’ın sosyal medya hesaplarından paylaşım yapıldı. Paylaşımlarda, Bodrum’dan başlayıp 8 etapta 1.303 km’de geçekleştirilerek İstanbul’da sona erecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’yla ilgili bilgiler verildi.

Türkiye’nin tek uluslararası etaplı yol bisiklet yarışı olmasının yanı sıra dünya genelinde kıtalararası gerçekleşen ilk ve tek etaplı yol bisiklet yarışı olma özelliği taşıyan 57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Balıkesir’in tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor.

Valilik daha önce de 14 ve 15 Nisan tarihlerinde trafiğe kapatılacak yollarla ilgili basın duyurusu yayınlamıştı. Duyuruda; İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ayvalık ve Edremit Kaymakamlıkları ile birlikte söz konusu ilçelerde alınan tedbirlere yer verildi. Tedbirler kapsamında yarışçıların geçeceği güzergahlarda trafiğe kapatılacak kavşak ve yollar ile vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için belirlenen alternatif güzergahlar hakkında bilgi verildi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete