Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriHayırsever Ülker Erke unutulmadı

Hayırsever Ülker Erke unutulmadı

Edremit ilçesinde Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’ni kurucusu hayırsever Ülker Erke vefatının 3. yılında Edremit Belediyesi tarafından anıldı.   

Edremit ilçesinde arsası Edremit Belediyesi’nce bağışlanan arsa üzerine annesi Ayşe Sıdka Erke’nin adının verdiği Etnografya Müzesi’ni yaptıran hayırsever Ülker Erke vefatının 3. yıldönümünde Edremit Merkez Kabristanlığında ki mezarı başında anıldı.

Anma törenine merhume Ülker Erke’nin kızı Gülsün Atmaca, damadı Cenk Atmaca, oğlu Halil Hızal, gelini Meltem Hızal, Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cumhur Dokur ve Ayşe Sıdka Erke Etnografya Müzesi Sorumlumuz İrfan Kolçak katıldı. 

Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cumhur Dokur, “İlçemize önemli bir kültürel değer kazandıran merhume değerli Ülker Erke hanımefendiyi rahmet ve saygı ile anıyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi. 

Hayırsever Ülker Erke, arsası Edremit Belediyesi’nce bağışlanan ve temeli 9 Eylül 1996 yılında atılan ve  9 Eylül 2001 tarihinde açılışı yapılan, annesi ”Ayşe Sıdıka Erke” adının verdiği Etnografya Müzesi yaptırmış ve Edremitli’lere armağan etmişti.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments