Cumartesi, Nisan 20, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün Seçtikleriİsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırılar, protesto edildi

İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği saldırılar, protesto edildi

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde toplanan binlerce vatandaş, İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıyı protesto etti.

İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etmek isteyen Balıkesirli vatandaşlar, Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda toplandı.

Türkiye, Filistin bayrakları ve ellerinde dövizlerle meydana gelen vatandaşlar, ‘Katil İsrail Filistin’den defol, Hamas’a selam direnişe devam’ sloganları atarak Menderes Bulvarından yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.

Burada Kur’an tilavetinin ardından Edremit’teki sivil toplum kuruluşları adına Aytekin Ulutaş bir konuşma yaptı.

Zaman zaman tekbir de getirerek kesilen konuşmada; İsrail’in zulmü dile getirildi.

Ulutaş yaptığı konuşmada: “İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını son dönemde artırarak devam ettirmesini, Gazze’deki Hastaneleri hedef alarak, aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu binlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılarını, Edremitliler olarak öfke ve şiddetle kınıyoruz. Gazze’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bir asırdan uzun bir süredir Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam artık Topyekûn bir soykırıma dönüşmüştür. Her geçen gün işgali genişletmekte, olan İsrail, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadır. “ dedi.

Ulutaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “ABD Başkanı Biden, İsrail’de temasları sonrası düzenlenen basın toplantısında İsrail devletinin dünyadaki Yahudi insanlar için güvenli bir yer olarak kurulduğunu söyleyerek, “Bunun için kuruldu, eğer İsrail olmasaydı, mevcut olmasaydı onu icat etmemiz gerekirdi.” demektedir. Eğer Amerikan Başkanı ve Amerikalılar İsraile yardım etmek istiyorlarsa Güney Amerikadan toprak verebilirler. 70 yıldır İsrailin yaptığı katliamlar, zulümler ,insanlık dışı icraatlar göstermiştir ki ; İsrail’in İslam Dünyasının kalbine paslı bir bıçak gibi saplanmıştır. Olduğu yerden sökülüp atılması gereklidir.”

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık dua edilmesinin ardından normal olarak dağıldı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete