Cuma, Nisan 19, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriKörfezin ilk boru, profil, köşebent kesebilen Lazer Kesim Makinesi Burhaniye’de Sever Metal’de..

Körfezin ilk boru, profil, köşebent kesebilen Lazer Kesim Makinesi Burhaniye’de Sever Metal’de..

-

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde TEL ÖRME Makineleri üzerine faaliyet gösteren Sever Makine firmasının sahibi iş insanı Coşkun Sever, yurt dışından ithal ettiği CNC Lazer kesim makinesini Edremit Körfezdeki işletmelerin hizmetine de Sever Metal adı altında sunulacağını açıkladı.


Burhaniye’de 23 yıl önce çit teli üretmeye başlayan ve makinelerini geliştirerek yapmış olduğu tel örme makinesiyle dünya pazarlarına açılan girişimci Sever, bu kez de Çin’den ithal ettiği saç, boru, profil ve köşebent demiri kesebilen lazer kesim makinesini Sever Metal adıyla hizmete sokarak bölgede ki bir eksikliği giderdi.
Burhaniyeli girişimci Coşkun Sever: “Biz Sever Makine olarak Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde tel örme makineleri imalatı yapmaktayız. Bu imalatımızın içerisinde lazer kesim malzemeleri kullanmaktayız. Bu kesilen malzemeler ile makinelerimizi oluşturuyoruz. Bu anlamda biz Burhaniye’den dünyanın 46 ülkesine gönderdiğimiz makinelerin imalatında kullanılacak olan makineyi yurt dışından satın aldık.” dedi.
Kurulumunu gerçekleştirdikleri makine ile üretecekleri makineleri yurt dışı uluslararası pazarda daha rekabetçi hale getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Sever: “Bu makine ile Sever Metal adıyla Burhaniye’mizdeki ve körfezimizde ki diğer Ar- Ge çalışması yapan firmaların ürünlerinin de burada imalatını yapmış olacağız. Bu makinenin en büyük özelliğinden bir tanesi normal siyah düz saç kesebildiği gibi boru, profil, köşebent, ‘NPI’, ‘NPU’ şeklindeki metalleri de lazer kesim işlemini uygulayabilmesidir. Körfez bölgemizde bu özelliklere sahip böyle bir makine yok. Bu özellikleriyle Burhaniye’den bütün körfeze hizmet verebilmek, bu makine ile işletmelerinde Ar-Ge çalışması yapan diğer esnaf arkadaşlarımız temin edemediği veya daha uzak yerlerden temin edebildiği ürünleri şimdi daha yakında ve Burhaniye’mizde temin edebilecekler. Bu sayede hem vakit hem de nakit kaybı yaşamayacaklar.. Hayallerini kurdukları ürün ve projelere bu makineyle ulaşabilecekler..” diye konuştu.
Sloganlarının üretim olduğunu da aktaran Sever, şunları söyledi: “Bundan sonraki aşamalarda yeni yatırımlar yaparak bölgedeki diğer yatırımcılara örnek olmak, diğer yatırımcı kişilerin ürünlerini çok kolay bir şekilde ulaşılabilir hale getirmek hedefimizdir. Sever Metal – CNC lazer Burhaniye ve Körfeze hayırlı olsun”

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete