Park halindeki tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

0
594

Balıkesir’in Edremit ilçesinde ana yol üzerinde park halindeki tıra arkadan çarpan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı, eşi ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre Taner Ö. yönetimindeki 10 ABG 705 plakalı otomobil, Çanakkale- İzmir kara yolunun Kadıköy Mahallesi mevkisinde ana yol üzerinde park halindeki BH 4039 XI (Ukrayna) plakalı bir tıra arkadan çarptı.

Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın olduğu bölgeye geren sağlık görevlileri Seda Senger Ö’nün (36) olay yerinde öldüğünü belirledi.

Kazda ağır yaralanan sürücü ise Edremit İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılarak 112 ambulansı ile yakındaki bir hastaneye kaldırıldı.

Kazadan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Ukrayna uyruklu tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Kaza yapan araçlar, savcının incelemesinin ardından çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı.

Edremit Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekipleri kaza yapan araçların yoldan kaldırılmasının ardından temizlik yaptı.

Kaza nedeniyle Çanakkale yönüne ulaşım yaklaşık 2 saat tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Araçların çekici yardımıyla kaza yerinden kaldırılmasıyla trafik normale döndü.