Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün Seçtikleri"Şehit adından rahatsız oldular"

“Şehit adından rahatsız oldular”

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Aybüke Yalçın’ın okuyup daha sonra eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra ilk görev yaptığı Körfez Anadolu Lisesi’nin adının Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın olarak değiştirilmesinin ardından Edremit Lisesi Mezunları Derneği üyelerince eski ismin geri verilmesi amacıyla başlatılan kampanyaya tepkiler geldi.

Dernek yönetiminin Edremit Hukuk Mahkemesine Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adının kaldırılarak eski ismin geri verilmesi amacıyla dava açtığı öğrenildi.

Derneğin önce sosyal medya platformlarında ardından da mahkemeye vermesine tepki gösteren AK Parti Edremit İlçe Başkan Ekrem Umutlu, okulun adının Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın olarak değiştirilmesinden rahatsız olup mahkemeye taşıyan grubun amacının farkında olduklarını söyledi.

Umutlu: “Bu ismine karşı çıkan vatandaşların, arkadaşların Şenay isminden, Yalçın isminden Aybüke isminden rahatsız olmadıkları kesin. Bunların rahatsızlığı başındaki şehitlik sıfatından.” dedi.

Umutlu AA muhabirine yaptığı açıklamada: “Körfez Anadolu Lisesi’nin ismi değiştirilerek PKK’nın kahpe kurşunuyla şehit olan kızımız Şehit Aybüke Yalçın ismi verilmişti. Aybüke Yalçın, Körfez Anadolu Lisesi’nde öğrenimini tamamlayıp ilk görev yeri burada olan kardeşimizdi. Şehit Aybüke Yalçın ismi verilmesi Edremit onur verici bir durum. Fakat geçtiğimiz günlerde tekrar mahkemeye taşındı bu. Mahkemeye taşıyan grubun amacının farkındayız. Bu durumun takipçisiyiz.” ifadelerini kullandı.

Umutlu okulun adının Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın olarak kalması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Edremit Lisesinin adının Körfez Anadolu Lisesi olarak 10 yıl önce değiştirildiğini hatırlatan Cumhur İttifakı Edremit Belediyesi Grup Başkanı Murat Tuna ise: “O gün bu değişime karşı gelmeyenler bugün Şehit Aybüke öğretmenimizin adı verildiği için Edremit’te bazı beyaz Türkler diyelim rahatsız oldu. Şehit Aybüke isminin hem Edremitli için hem Türkiye Cumhuriyeti için hem de burada yaşayan herkes için onur verdiğini düşünüyoruz. Böyle bir mahkemeye giderek bu işe tevessül eden insanları da bu memleketin kıymetlerinden haberi olmayan insanlar olarak biliyoruz.” diye konuştu.

Şehit Aybüke öğretmenimiz isminin tekrar Körfez Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi gibi bir düşüncenin çok sığ ve akılsızca olduğunu savunan Tuna şöyle devam etti:

“Hiç bir yetki ve sorumluluk taşımayan insanların ve bu ülkede ayakta kalabilmesi için 7’den 70’e mücadele eden her kesime karşı sorumsuzluk duygusuyla addediyoruz. Bu mahkemeyi ortaya atıpta Şehit Aybüke öğretmenimizin böylesine bir onurlandıran durumu, Edremit’in onur kaynağı olan bir durumu ve bu öğretmenimiz burada öğretmenlik yapmış. Bu öğretmenimiz burada doğmuş, büyümüş. Olmayabilirdi de hiç önemli değil. Memleketimizin en ucundan en ucuna hangi cadde, sokak, okul varsa bütün şehitlerimizin adını vermekte kararlıyız. Biz Edremit’te de bu konuyla ilgili Edremit Belediyesine hemen hemen her ay ya da 2 ayda bir 1 şehidimizin ismi verilmesi için önerge veriyoruz. Edremit Belediyesi de bu konuda hassasiyetini göstermiştir. 31 meclis üyesiyle tüm şehitlerimizin her talep doğrultusunda ya da bizim tekliflerimiz doğrultusunda zaten ismi veriliyor. Gelip Körfez Anadolu Lisesi’ne takılıp da bunu mahkemeye taşımak hem şehit Aybüke’ye ihanettir hem bu memleketin kıymetlerine ters ve bu memleketi istemeyenlerin bakış açısıyla bakmaktan başka bir şey değildir diye düşünüyorum.”

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments