Salı, Nisan 16, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriValilik'ten Orman Yangını Uyarısı

Valilik’ten Orman Yangını Uyarısı

-

İçinde bulunulan günlerde hava sıcaklıklarının yükselmesi ve daha da artacak olması sebebiyle riski artan orman yangınlarına karşı dikkatli olunması için vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Hava Sıcaklıkları Artıyor

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, pek çok orman yangının dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucunda çıktığına dikkat çekilerek yaz aylarında bütün arazilerde ve özel mülkiyete tabi bahçelerde kesinlikle ateşten uzak durulması gerektiği bildirildi. Ayrıca bahçe ve tarla temizliği amacıyla ateş yakılması, anız yakılması, piknik esnasında ateş yakılması gibi davranışların yangına sebebiyet vermesiyle küçük kıvılcımların büyük ormanların yok olmasına yol açtığı da hatırlatıldı.

Kurallara Uymayanlara İdari ve Adli İşlem Yapılıyor

Yapılan hatırlatma ve uyarıda yakın zaman önce alınan kararla 24 Haziran’dan 30 Eylül tarihine kadar ormanlara giriş ve çıkışlar ile orman alanlarında ve çevresinde her ne suretle olursa olsun ateş yakılmasının yasaklandığı; bu kurala uymayanlar hakkında ise idari ve adli yönden işlem yapıldığına tekrar dikkat çekildi.

Kurumlar Teyakkuza Geçti

Ormanlara sahip çıkılması hususunda vatandaşlardan hassasiyet beklediğini ifade eden Vali Hasan Şıldak, yeşil vatanı korumak için kurallara uyulması vurgusu yaptı. Vali Şıldak, “Vatandaşların bu konuda daha belirgin şekilde uyarılması amacıyla 11 Temmuz 2023 tarihinden itibaren saat 11.00 ve 16.00’da olmak üzere günde iki kez belediye ses yayın sistemlerinden uyarı yapılacak. Ayrıca her hafta cuma hutbesinin sonunda camilerde duyuru yapılacak, kırsal mahallelerde ise jandarma ekipleri tarafından araç ses sistemlerinden yapılacak duyuru ile ormanlarımızı korumak için tüm kurumlarımızla seferberlik ilan ettik diyebiliriz. Ormanlarımızın korunması ve yangınların önlenmesi konusunda bütün vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Lütfen kurallara uyalım, ormanlarımıza sahip çıkalım.” şeklinde vatandaşlara seslendi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete