Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriZaferin 109. yılında Kocaseyit unutulmadı

Zaferin 109. yılında Kocaseyit unutulmadı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Rumeli Mecidiye Tabyası’nda kaldırıp sırtına aldığı büyük top mermisinin ateşlenmesiyle Çanakkale Savaşları’nın kazanılmasında pay sahibi olan Seyit Onbaşı’nın, Balıkesir’in Havran ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.

İlçeye bağlı Kocaseyit Mahallesi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Dualar edilen törende, Seyit Onbaşı’nın kabrine karanfiller bırakıldı ve askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Balıkesir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay AA muhabirine yaptığı açıklamada: “Ben bütün Çanakkale şehitleri ve bütün şehitlerimizi bugün vesilesiyle anıyorum. Bugün burada Seyit Onbaşı’nın mezarını da çok büyük bir gururla, keyifle ziyaret ettim. Hepsi nurda yatsınlar. Biz de aynı onlar gibi bu vatana sahip olmaya devam etmeliyiz. Hangi kesimden olursak olalım bunu unutmamalıyız. Bu cumhuriyet, bu vatan kolay kurulmadı yaşatılması gerekir.” dedi.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da: “Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıldönümüne bugün Seyit Onbaşı’nın kabri başında biz her sene olduğumuz gibi kutluyoruz. Yoğun bir kalabalık var, yoğun bir katılımcı topluluğu ile beraber bugün de yine 18 Mart Deniz Zaferinin 109. yılını beraber kutluyoruz havranlılarla ve misafirlerimizle birlikte. Ben başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve tabii ki Havran’ın değeri olan Çanakkale Savaşı’nın seyrini değiştiren Kocaseyit’in Seyit Onbaşı’nda ruhuna dua edelim istiyorum. Mekanları cennet olsun diyorum. .” diye konuştu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments