Çarşamba, Nisan 17, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaGüncelJandarmadan denetim

Jandarmadan denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri tarafından, özellikle hafta sonları artan trafik hareketliliğinden kaynaklı kazaların ve bu kazalardan kaynaklı ölü ve yaralı sayılarının azaltılması, yol kullanıcıları dinlenme süreleri, hız limitleri, emniyet kemeri kullanımı, sürüş esnasında cep telefonlarının kullanılmaması ve sorumluluk bölgemizde sıkça tekrarlanan diğer kural ihlallerine yönelik bilgilendirme maksadıyla; ülke genelinde “Bölgesel Özel Denetim-16” faaliyeti gerçekleştirildi.

Radarla hız kontrolü denetimi sonucunda; bin 273 araç kontrol edilmiş, 67 aracın sürücüsüne 31 bin 604 lira idari para cezası uygulanırken, 10 araç trafikten men edildi.

Motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi sonucunda; 810 araç kontrol edilerek 58 araç sürücüsüne 26 bin 843 lira idari para cezası uygulanırken 15 motosiklet trafikten men edildi. 1 sürücü belgesi geçici olarak alındığı bildirildi.

Tarımsal ve Zirai Araçlar ile Traktör Denetimi sonucunda da 448 araç kontrol edildi, traktör sürücülerine “Traktörlerin Karıştığı Kazalar” konusunda bilgilendirme yapıldı.

Şehirlerarası yolcu taşıyan araçların denetimi sonucunda ise 137 araç kontrol edilmiş, 2 aracın sürücüsüne 576 lira idari para cezası uygulandı.

Kırmızı ışık ve cep telefonu kullanımı denetimi sonucunda; 217 denetim yapılmış, 38 kişiye 37 bin 311 lira idari para cezası uygulanırken 4 araç trafikten men edildi.

Yaya önceliği konusunda ise 51 denetim yapıldığı bildirildi.

Tarım İşçisi ve personel taşımacılığı denetimi sonucunda; 485 araç kontrol edilerek 15 araca 3 bin 480 lira idari para cezası uygulandı. 7 araç trafikten men edildi.

Alkol denetimi sonucunda; 607 araç ve sürücüsü kontrol edildiği belirtilirken 39 araç sürücüsüne 24 bin 240 lira idari para cezası uygulanmış, 16 araç trafikten men edildi. Bu kontrollerde ise 2 sürücü belgesi geçici olarak alındı.

Okul servis araçları denetimi sonucunda; 34 araç kontrol edilmiş, 2 aracın sürücüsüne 420 lira idari para cezası uygulanarak bir araç trafikten men edildi..

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments