Edremit Körfezi’nde kuvvetli lodos ve sağanak yağış

0
436

Edremit Körfezi’nde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli lodos ve sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiliyor.

Balıkesir’in Edremit ve Burhaniye ilçelerinde bir anda bastıran sağanak ve beraberindeki kuvvetli lodos nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Balıkesir- Çanakkale kara yolunda biriken su nedeniyle ulaşımda duraklamalar yaşandı. 

Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde sert esen poyraz nedeniyle bazı işyerlerinin tabela ve gölgelikleri uçarken Akçay Mahallesi kordonunda da metrelerce yükseklikte oluşan dalgalar sahili dövdü. Bazı vatandaşlar bu anları cep telefonu ile kayıt altına aldı.

Edremit Çayiçi Caddesinden akan su adeta sel olup dükkanların içine doldu. İşyeri sahipleri dükkanlarında biriken suları boşaltıp biriken çamurları temizledi. Akçay Caddesi’inde de Kazdağları’ndan gelen yağmur sularının yerinden çıkarttığı rögar kapağının boşluğuna bir araç düştü. Araçta maddi hasar oluştu.

Öte yandan Burhaniye ilçesi ile Ören Mahallesi’ni birbirine bağlayan Saip Hoca Bulvarı’nda da biriken su nedeniyle ulaşım kısa süreli durdu. Öğretmenler ile İskele Mahalleleri arasında da meydana gelen su birikintisi nedeniyle bazı evlerin bahçelerine su doldu. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ise tıkanan rögarları açarak su birikintilerini tahliye etti.