Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBURHANİYE CUMHURİYET BAYRAMINA HAZIR

BURHANİYE CUMHURİYET BAYRAMINA HAZIR

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılı Burhaniye’de düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Burhaniye Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Komitesi kararı ile yapılacak kutlama etkinlikleri 2 gün sürecek.

28 Ekim günü 12:45’de Burhaniye Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk bırakılmasıyla başlayacak kutlamalarda, 29 Ekim günü dolu dolu bir programla devam edecek. 29 Ekim günü sabah saat 09.45’da Kaymakamlık binası bahçesinde İlçe protokolü tarafından tebrikat töreni düzenlenecek.

Protokol daha sonra Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek törenlere katılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, İlçe Kaymakamı İlyas Memiş günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapacak. Yapılan konuşma sonrası tören katılımcıları Bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Belediye binası önüne kadar bando eşliğinde kortejle yürüyecek.  Tören sonrası Belediye hoparlörlerinden Atatürk’ün sevdiği şarkılar, marşlarla, kahramanlık şiir ve türküleri yayınlanacak. Bando gösterileri gün içinde İskele ve Öğretmenler mahallesinde devam edecek.

Cumhuriyet kutlamaları akşam yapılacak araçlı kortejle coşku kazanacak. Saat 20.00 ile 22.00 saatleri arasında yapılacak araç korteji Burhaniye belediye şantiyesinden başlayacak. Şehir merkezi, Bahçelievler, Ören, Öğretmenler, İskele ve Cumhuriyet mahallelerinde bayraklarla süslenen araçlar marşlar eşliğinde tur atarak Cumhuriyetin 97. yılını coşkuyla kutlayacak.

Hava muhalefeti durumuna göre Tebrikat töreni Kaymakamlık binası içinde, kutlama töreni ise Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments