Perşembe, Nisan 25, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEkim ortasında "deniz keyfi"

Ekim ortasında “deniz keyfi”

Kuzey Ege sahillerinde yaşayanlar ve yaz tatili için gelerek tatillerini uzatan vatandaşlardan bazıları, sonbaharın ortası gelmesine rağmen hava sıcak olduğu için denize girerek zaman geçiriyor.

Hava sıcaklığının 26-28 derecelerde seyrettiği Kuzey Ege’nin tatil merkezlerinden Edremit Körfezi’nde yaşayanlar ve tatillerini geçirenler, güzel hava dolayısıyla sahillerde bulunan çay bahçelerine akın etti.

Ayvalık, Edremit, Ören, Akçay ve Altınoluk gibi gözde tatil beldelerinin yer aldığı körfezdeki plajlarda adeta yazdan kalma günler yaşanıyor. Plajlara akın eden vatandaşlar, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilerek denize girdi.

Kimi vatandaşlar kordonda yürüyüş yaparak, sahildeki çay bahçelerinde oturarak, kumsalda güneşlenerek güzel havanın tadını çıkartırken, kimileri ise denizin keyfini çıkarıyor.

Deniz suyu sıcaklığının 15- 16 derece civarında olduğu tahmin edilen plajda saatlerce denizde kalmayı tercih edenler, bunun ardından bir süre güneşlendi. Havanın çok güzel olduğunu belirten vatandaşlar, deniz suyunun da başta soğuk olduğunu ancak girdikten kısa bir süre sonra alışıldığını söyledi.

İstanbul’dan Edremit’e gelen Dilek Ellibeş, yaptığı açıklamada, Ağustos ayında geldiğin ve havaların sıcak olması dolayısıyla Kasım ayında girmeyi planladığını ifade etti.
Havaların çok güzel olduğunu dile getiren Keskin, “Akşam saat 5’e kadar oturuyoruz sahil kenarında. Otursak daha da oturulur ama eve gidip yemek yapmamız lazım.” dedi.

Her gün deniz kenarına yüzmek için geldiğini belirten Selviye Dönmez, “Sahilde biraz oturuyorum. Arkadaşım geliyor. Çaylar kahveler içiyor kahvaltılar yapıyoruz. Çok güzel. Eylül- Ekim de daha güzel oluyor. Temmuz- Ağustos’ta gelmiyorum kalabalık oluyor. Şimdi tam zamanı tavsiye ederim. 27 dereceymiş bugün” diye konuştu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments