Kahramanlar, unutulmadı

0
550

Cuma günü 14.51’de Ege Denizi’nde, İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde kaydedilen depremde yıkılan apartmanından 3 yaşındaki Elif Perincek’i kurtaran ekipte görevli 112 çalışanı Metin Atik, Edremit Belediyesince plaket ve Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi.

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanının enkazından 65 saat sonra kurtarıldığı esnada ilk müdahaleyi yapan ekipte görev alan Edremitli 112 Acil Tıp Teknisyeni Metin Atik’e ilçe halkı adına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi hazırlatıldı.

 Metin Atik İzmir’deki görevine devam ettiği için belediye meclis üyelerinin ortak kararıyla hediye edilen cumhuriyet altın ve plaketi belediye başkanı Selman Hasan Arslan tarafından Edremit Belediyesinin kasım ayı olağan meclis toplantısında babası Ramazan Atik verildi.

Başkan Arslan yaptığı konuşmada; “İzmir’deki enkazın altından 65 saat sonra kurtarılan Elif bebeğe ilk müdahaleyi yapan ekipte yer alan 112 Acil Tıp Teknisyeni Metin Atik kardeşimizin de bulunması bizi gururlandırdı. Dolayısıyla bizim için çok sevindirici olan bu haber ve bizim çocuğumuzun yer alması bizim için ayrı bir onur verici. Biz de bu onuru yaşamak, yaşatmak adına Metin Atik kardeşimize iletilmek üzere babasına bir plaket ve Cumhuriyet Altınını veriyoruz. ” dedi.

Edremit Belediyesi tarafından verilen plaketi ve Cumhuriyet Altınını oğlu adına teslim alan Ramazan Atik de  teşekkür etti.

Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Edremit İtfaiye Grup Amirliği’nde çalışan ve İzmir’de arama kurtarma çalışmalarında ciddi katkıda bulunarak Emrah Apartmanının enkazından 58 saat sonra İdil Şirin’i kurtaran ekipte yer alan belediye meclis üyesi Sedat Osmanoğlu’na da ilçe halkı adına başkan Arslan teşekkür etti.

Elif bebeği kurtaran ekipte görevli Metin Atik’e plaket ve cumhuriyet altını verildi

BALIKESİR (AA) – İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarındaki depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazından 65 saat sonra çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perincek’i kurtaran ekipteki sağlık çalışanı Metin Atik, Edremit Belediyesince plaket ve cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Belediye meclisinde düzenlenen törende, Atik’in İzmir’de görevde olması nedeniyle hediyesi babası Ramazan Atik’e verildi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, yaptığı konuşmada, Metin Atik’in çalışmalarda bulunmasının kendilerini gururlandırdığını ve bundan dolayı hediye verdiklerini söyledi.

Metin Atik’in babası Ramazan Atik de Belediye Başkanı Arslan’a teşekkür etti.