Edremit polisi, geçen ay çok sayıda olayı aydınlattı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde emniyet müdürlüğü ekiplerince Kasım ayı boyunca yapılan operasyon ve uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah, çalıntı olduğu belirlenen 1 otomobil, 9 motosiklet, 1 kuzine soba

6 cep telefonu, 352 sahte altın ve 2 bin 290 TL nakit para ele geçirilirken, birçok faili meçhul hırsızlık olayı da aydınlatıldı.

Edremit Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ilçe genelinde 1- 30 kasım arasında yaptığı çalışmalarda: 31 Ruhsatsız tabanca, 26 yivsiz av tüfeği, 6 kurusıkı tabanca, 574 Adet muhtelif çapta fişek yakalandı.

Ekipler, yaptığı araştırmalarda da mal varlığına karşı işlenen 17 faili meçhul olayı aydınlatarak 33 şüpheliyi yakaladı. Firari olan 2 kişinin yakalanması amacıyla soruşturma devam ediyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) ekiplerinin bir aylık çalışmasında da uyuşturucu madde kullanmak suçundan 24, uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan 21 ve 6136 Sayılı kanuna muhalefetten 1 olmak üzere toplam 46 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Bu çalışmalar sonucunda mahkemeye sevk edilen 7 şüpheli tutuklanarak ceza evine konuldu.

Ayrıca narkotik timlerinin kasım aynındaki operasyonlarında 221 gram esrar maddesi, 472 gram Bonzai, 11 adet Ecstasy , 205 adet Sentetik uyuşturucu hapı, 53 gram metamfetamin, 0,3 gr Eroin Maddesi ve 3 ruhsatsız av tüfeği yakalanarak el konuldu.