Pandemi ahşap mutfak malzemesi kullanımını artırdı.

Pandemi ile birlikte insanların bazı alışkanlıklarında değişiklikler oldu. Daha önce evlerinde plastik, metal gibi mutak malzemeleri kullananlar daha çok ahşap ürünlere yöneldi.

0
343

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki atölyesinde ahşap dekoratif ürünler yapan Mehmet Ali Tuzlu,  yeni tip koronavirüz (Kovid – 19) salgınıyla birlikte daha çok mutfaklarda ve günlük yaşamda kullanılan materyaller üretmeye başladı.

Mehmet Ali Tuzlu: “İçinde bulunduğumuz dünyaca yaşamakta olduğumuz pandemi süreciyle birlikte akış bize gösterdi ki doğanın kıymetini daha iyi anlamaya başladık. Doğanın çok değerli olduğunu, onu keyfimizce kaynakları kullanmamamız gerektiğini daha iyi anamış bulunmaktayız.” dedi.

İlçeye yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki kırsal Hacıarslanlar Mahallesi’ndeki atölyesinde bugünlerde zeytin, gül, çam ve dayanıklı ağaç türlerinden tabak, kaşık, bardak, baharatlık ve bilumum mutfak malzemeleri taleplerini karşılamaya çalıştığını ifade eden Tuzlu, yaptığı açıklamada vatandaşın pandemiyle beraber doğal ürünlere yöneldiğini söyledi.

Bir çok insanın bu farkındalığı yakaladığını kaydeden Tuzlu: “Şehirdeki insanlarımızda daha fazla kırsalda minimal bir yaşam kurma özlemi artmaya başladı. Bu yönde bir eğilimin arttığını görüyoruz. İnsanlar doğaya çıkarken tabi ki şehir ekonomisiyle kırsalın ekonomisi birbirinden çok farklı. Biz elimizden geldiğince bir ahşap atölyesi olarak mümkğn olduğunca müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabi ki bu yönde de gelirimizi elde ediyoruz.” diye konuştu.

Her şeyi para veripte almak yerine insanlar kırsala döndüğü zaman kendi becerilerini, kendi yeteneklerini de geliştirmek zorunda olduüunu da hatırlatan Tuzlu, dağda ya da tarladasında elde ettiği bir odun parçasından kendi kaşığını yapabilmesi gerektiğini söyledi.

Kırsala ve doğal ürünlere olan ilginin işlerine yansıdığını ifade eden Tuzlu şöyle devam etti: “Şehirde bizim vazgeçemediğimiz fabrikasyon üretimler olan metal tabaktır, porselendir vesaire ürünlerden zyade daha fazla böyle el emepiyle üretilen hammaddesini doğadan temin ettiğimiz doğanın yüzeyinden, bitkierden, ağaçlardan elde ettiğimiz ahşap tabaklar, bardaklar, fincanlar vesaire bu tür mutfak ürünleri ve bilimum malzemeleri daha çok talep etmeye başladılar.”