Jandarmadan “hırsızlık” operasyonu

Balıkesir'de son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olaylarına yönelik jandarmanın yaptığı operasyonda yakalanan ekipleri 4 şüpheli tutuklandı.

0
449

Edremit, Havran ve Burhaniye İlçelerinde son dönemde meydana gelen faili meçhul motosiklet, iş makineleri, tarım aletleri, beyaz eşya, hayvan hırsızlığı ve bir de mala zarar verme olayının aydınlatılması için Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Asayiş Timlerinden oluşturulan özel ekip kuruldu.

Ekiplerce yapılan geniş çaplı araştırmada özellikle körfez bölgesindeki Edremit İlçesi Merkez, Avcılar ve Zeytinli ile Havran İlçesinin Kalabak Mahallelerinde bağ, bahçe ve yazlık evlerden aynı yöntemle hırsızlık yaptığı belirlendi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, M.D., M.K., Ö.A. ve Y.E.A. isimli şüphelilerin çalınan malzemeleri Edremit’in Kadıköy Mahallesinde bir depoda sakladıklarını tespit etti.

Depoya düzenlenen operasyonda çalıntı olduğu belirlenen çok sayıda malzeme ile küçük ve büyükbaş hayvan ele geçirilirken 4 şüpheli de yakalandı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.D., M.K., Ö.A. ve Y.E.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak Burhaniye Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.