TÜDKİYEB, küçük çoban Şevki’yi ödüllendirdi

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, sosyal medyada yöresel konuşması ile hayvancılık hakkında bilgiler aktaran küçük fenomen çoban Şevki Savran'ı, 5 anaç sakız koyunu ve interneti içinde tablet ile ödüllendirdi.

0
374

Nihat Çelik, Şevki Savran’ı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, takdir ettiklerini, kendisiyle tanışmak, yaptıklarını yerinde görmek için Ankara’dan geldiklerini söyledi.

Gazetecilere açıklama yapan Çelik, “Edirne’den Kars’a kadar ülkenin her köşesinde bizim yetiştiricilerimiz, büyük bir fedakarlıkla kar, kış, yağmur, sıcak, soğuk demeden gerek hayvan sayısını, gerekse et ve süt miktarını artırmak için yoğun emek sarf etmektedir. Bunun bir örneği de bugün Balıkesir’in Havran ilçesinde Büyükdere köyünde Şevki evladımızdır. Şevki evladımızın yapmış olduğu çobanlık bütün ülkeye örnek olmuştur.” dedi.

Şevki Savran’ın sadece 12 yaşında olmasına rağmen sosyal medya aracılığıyla sesini duyurmasının sektör açısından bir simge olduğunu ifade eden Çelik, “Şevki evladımızın eğitiminden arta kalan süresini, özellikle ailesine yardımcı olması adına koyunlarının beslenmesi, sağması noktasında yardım sağlamasını temenni ediyoruz. Biz Şevki evladımızın merada olduğu dönemlerde de 4,5G meraya uyumlu internete bağlanabilen, özellikle eğitim çalışmasını o tablet üzerinden yapabileceği bir tableti de bugün kendisine hediye ediyoruz.” diye konuştu.

Çelik, TÜDKİYEB olarak Savran’ın bir yıllık eğitim giderlerini de üstlendiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan her zaman büyük destek gördüklerini de vurgulayan Çelik Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve hükümete de teşekkür ettiklerini bildirdi. 

Bugünün kendisi için çok değerli olduğunu dile getiren Şevki Savran da “Çok değerli başkanımız Ankara’dan bizim ayağımıza kadar geldi. Köyümüze, tarlamıza, damlarımıza ziyarete geldi. Ona canı gönülden çok teşekkür ederiz. Bize verdiği tabletten dolayı teşekkür ederiz. Tabletten daha iyi derslerime gireceğimi düşünüyorum. Elimden ne geliyorsa onu yapmaya çalışacağım. Koyunlardan da üretmeye devam edeceğiz. 5 tane sakız cinsi anaç koyun hediye etti. Bir tanesi ikiz kuzulu, bir tanesi tek. Kendisine çok teşekkür ederiz. Can sağlığıyla mutlu huzurlu bir hayat sürdürmeye devam etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Savran ailesine gerçekleştirilen ziyarete, TÜDKİYEB’in Marmara ve Ege birlik başkanları da katıldı.