Kızını GPS ile takip edip öldüren babanın yargılanmasına devam edildi

Balıkesir'in Havran ilçesinde öz kızının aracına GPS takıp takip ederek otomobiline çarpan daha sonra da annesinin yerini söylemediği için silahla öldüren cani baba Mustafa Ali Yılmaz'ın davasına devam edildi.

0
432

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava öncesi kadın dernekleri ve kızı öldürülen Gülden Yozgatlı bir basın açıklaması yaptı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada eski eşinin akli dengesinin yerinde olduğun savunan anne Yozgatlı: “Ruhsatlı silah alırken akli dengesi yerindeydi. En başa gidersek evlenirken akli dengesi yerindeydi. 2 tane çocuğu meydana getirirken akli dengesi yerindeydi. Malın mülkün peşine düşerken akli dengesi yerindeydi. Her zaman her şekilde askere giderken akli dengesi yerindeydi. Her durumda akli dengesi yerindeydi de bu işi yaptıktan sonra mı kafası birden uçtu, ben hastayım demek aklına geldi? Daha önce niye demiyordu? ‘Ben hastayım, ben rahatsızım, kendimden şüphem var’ diyerek kenara çekilmiyordu.?” dedi.

 Kızının bilinçli bir şekilde öldürüldüğünü öne süren Yozgatlı: “Bana bu dünyada yaşayan hiçbir ister hekim olsun, kim olursa olsun bu adamın akli dengesi yerinde değildir cümlesine imzası atılan hiçbir evraka ben inanmıyorum. Bu adam gayet akıllıdır, gayet zekidir. Rapor alıyor. Ruhsat için sağlıklıyım raporu alıyor, silah alıyor. Birazcık vicdanı, merhameti olsa çocuğuna bunu yapmazdı da biz buraya bu duruma gelmezdik. Ortada bunu yapabileceği, yapmak zorunda olduğu hiçbir şey yok. Sadece benim isyanım. Ben mutlu değildim, sen kötü bir kocaydın ben seninle aynı çatı altında yaşamak istemiyorum dedim. Bunun için insan evladını öldürür mü?” şeklinde konuştu.

-“Kızımın soyadını Yılmaz olarak söylemeyin.”

Yozgatlı sözlerini şöyle konuştu: “Lütfen basından da çevredeki arkadaşlarımdan da rica ediyorum soyadını Yılmaz olarak söylemeyin ve dile getirmeyin. Bern kızımın cenazesini Yozgatlı olarak okuttum. Kabrine gidin taşını okuyun Yozgatlı olarak yazıyor. Yılmaz olarak yazmıyor. Bizim için o bitmiştir. Hayatımızdan çıkmıştır.”

Gülden Yozgatlı’nın avukatı Berna Menteş ise sanık Mustafa Ali Yılmaz’ın akli dengesinin yerinde olmadığını yönünde savunma yaptığını hatırlatarak: “Bu şahıs kendi öz kızını yakın mesafeden yoğunluk baş bölgesine olmak üzere 20 kurşunla öldürdü ve kendi ruhsatlı silahıyla. Biz şunu soruyoruz eğer akli dengesi yerinde değilse bu silah ruhsatını nasıl aldı, defalarca nasıl yeniledi merak ediyoruz? Zaten defalarca belirttiğimiz gibi aslı hedef anne Gülden Hanım.” İfadelerini kullandı.

Annesine ulaşabilmek için kızının aracına GPS cihazı takarak 90 kilometre geriden Antalya’dan Balıkesir’e kadar takip ettiğini aktaran Menteş sözlerini şöyle tamamladı: “Olay günü sanığın arabasında yapılan incelemede tabanca, 40’dan fazla mermi, 100’den fazla fişek, 2 adet çekiç, dağcılıkta kullanılan halatlar gibi işkencede kullanılabilecek çeşitli malzemeler çıktı. Asıl hedef anne. Gülden Hanımı bulup ona işkence etmeye gidiyor. Zaten daha öncede kendisini tehdit etmiş ‘tırnaklarını etlerinden sökeceğim’ diye. Defalarca kafasına silah dayamış. Kendisini bulamayınca kızının aracına arkadan 3 kere çarparak durduruyor. İnmeye mecbur bırakıyor. Annesinin yerini soruyor. Gülnur annesini korudu. Bir başka kadının hayat hakkını savundu, yaşama hakkını savundu. Onun için öldürüldü. Bu şahıs hasbelkader çıkarsa yarım kaldığı işi bitirecek. Asıl hedef anneydi hala da öyle. Dedektiflerle anlaşıyor Gülden hanıma ulaşabilmek için. Bir dedektiflik sözleşmesi çıktı evinden palalar çıktı, ruhsatsız silahlar çıktı, krokiler çıktı kendi el yazısıyla. Gülnur’u takip etmiş saati saatine. 11.05’te hastaneye girdi, saat 8’de hastaneden çıktı, şu plakalı araca bindi diye. Akli dengesi gayet yerinde. Tam tersi zekice hazırlanmış planlanarak, tasarlanarak hazırlanmış planını canice bir hisle sonlandırdı.”

Babası tarafından öldürülen Gülnur Yılmaz’ın davasına avukat Berna Menteş ve anne Gülden Yozgatlı katılırken katil zanlısının ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatları mazeret dilekçesi verdi.

– Olay

Pratisyen hekim Gülnur Yılmaz (28), 28 haziran 2019’da iki arkadaşıyla Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (TUS) hazırlanmak üzere Antalya’dan Balıkesir’e gelmişti.

Eşi Gülden Y. ile boşanma davası süren Mustafa Ali Yılmaz’ın, aracına GPS cihazı yerleştirdiği kızını 27 Haziran 2019’da, 35 KC 919 plakalı otomobiliyle takibe başladığı, Havran ilçesi Şapçı mevkisinde onun kullandığı 07 GCG 26 plakalı otomobili arkadan çarparak yoldan çıkardığı iddia edilmişti. Annesinin yerini söylemeyen tartıştığı kızını otomobiline götürerek 11 el ateş esip öldürdüğü ileri sürülen Yılmaz, yaya olarak kaçarken İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin takibi sonucu silahıyla yakalanarak tutuklanmıştı.

Mustafa Ali Yılmaz hakkında “canavarca hisle alt soydan akrabayı kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. Gülden Y. ise geçen yıl ocak ayında sanıktan boşanmıştı.