Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaÇevre'Kırsaldan Kozmosa Kınalı Eller' projesi kapsamında Kazdağları'nı gezdi

‘Kırsaldan Kozmosa Kınalı Eller’ projesi kapsamında Kazdağları’nı gezdi

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı ve büyükşehir belediyesince desteklenen, ‘Kırsaldan Kozmosa Bilim 2-Kınalı Eller’ projesi Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde gerçekleştirildi.

Burhaniye Bilim Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) Matematik Öğretmeni Dr. Satı Ceylan koordinatörlüğünde Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda (BUBYO) gerçekleştirilen projeye, kırsal bölgelerde eğitim gören, daha önce zenginleştirilmiş bilimsel etkinliklere katılamamış, bilime ve araştırmaya istekli ortaokul seviyesindeki 30 kız öğrenci katıldı.

3 gün süren projeye katılan öğrenciler, doğayı bir laboratuvar gibi kullanarak, disiplinler arası etkileşimle bilimsel bir farkındalık oluşturması amacıyla çalışmalar yaptı.

Proje eğitmenlerinden Volkan Yaran tarafından öğrencilere dünyanın değişik bölgelerinden toplanmış, çeşitli bitki ve hayvansal malzemelerden yapılmış müzik aletleri tanıtıldı.

Öğrencilere su kabağı ve havuçtan uygulamalı olarak müzik aleti de yaptırıldı. Öğrenciler, havucu hem flüt gibi çaldılar hem de yediler.

Proje öğrencilerin, Kazdağları’na düzenlenen teknik gezisi ile sona erdi.

Projenin son gününde Kazdağları’nda da inceleme yapan öğrencilere, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Fatih Satıl tarafından bölgeye özgü ve endemik bitkiler hakkında bilgi verildi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments