Cuma, Nisan 19, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaÇevreKaz Dağı'nda yanan alanlar havadan görüntülendi

Kaz Dağı’nda yanan alanlar havadan görüntülendi

Kazdağı Milli Parkı sınırlarında yanan ormanlık alan havadan görüntülendi. Zaman zaman dumanların çıktığı yanan bölgelerde yer işçileri soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Güre Mahallesi Kazdağı Milli Parkı içinde kalan Karayalama mevkisinde kara yolu ulaşımının olmadığı vadide başlayan ve 25 saatlik zorlu mücadelenin ardından kontrol altına alınan yangın bölgesinde havadan ve karadan soğutma çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Yangın alanında açılan orman yollarından ilerleyen söndürme ekipleri, iş makinelerinin de yardımıyla yerden helikopter ile de havadan soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Civar illerden gelen 6 helikopter, rüzgarın etkisiyle yangının tekrar başlayabilme ihtimaline karşı Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda hazır bekletiliyor.

Resmi olmayan ilk bilgilere göre Kazdağı Milli Parkı sınırlarındaki yangında yaklaşık 50 hektar bir alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Yangın Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal yaptığı yazılı açıklamada: “Şu anda soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangın söndürme çalışmalarında özveriyle ve fedakarca görev alan bütün personelimize, Kızılay’a ve duyarlılık gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Edremit’imize, Balıkesir’e geçmiş olsun diliyorum” ifadesini kullandı

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete