Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEdremit'te Cumhuriyet coşkusu

Edremit’te Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı dolayısıyla Şehit Hamdibey Meydanı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Edremit’teki törenlere kaymakam Ahmet Odabaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, 19. Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Ufuk Canbey, belediye başkanı Selman Hasan Arslan, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar katıldı.
Kaymakam, Garnizon komutanı ve belediye başkanı vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemine dair konuşmayı İlçe kaymakamı Ahmet Odabaş yaptı. Odabaş konuşmasında: mazisi şan ve şerefle dolu yüce Türk Milletinin işgale karşı göğsünü siper edip kurtuluş mücadelesini verişinin yeniden devlet olma azmini gösterip modern cumhuriyetini kuruşunun 98. yılı olduğunu söyledi.
Odabaş: “Bugün aziz Türk Milletinin en kutlu ve en mutlu günüdür. Bu anlamlı günde cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bize bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve de gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Siz sevgili Edremitlilerin ve büyük Türk Milletinin cumhuriyet bayramının 98. yılı kutlu olsun.” dedi.
Konuşmanın ardından ilçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri protokol mensuplarınca verildi. Öğrencilerin şiir okuması ve Edremit Belediyesi EFEM halk oyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından törenler resmi geçit ile sona erdi.
RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments