Perşembe, Nisan 18, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaÇevreKazdağları "hazan" renklerine büründü

Kazdağları “hazan” renklerine büründü

Çanakkale ve Balıkesir sınırlarında kalan, oksijen zenginliğiyle dünyanın nadir bölgeleri arasında yer alan Kazdağları, sonbahar renkleriyle farklı bir görünüme kavuştu.

-

Doğanın estetiğinin mitolojik hikayelerle hissedilebildiği, mitolojide Afrodit, Hera ve Athena arasındaki “dünyanın ilk güzellik yarışması”nın yapıldığı İda Dağı’nda, bugüne kadar tespit edilen 800 bitki taksonunda, 31’i kendine özgü 78 endemik bitki yer alıyor.

Kazdağları’nda ağaçlardan dökülen yapraklar, sararan doğa, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturuyor.

Mitolojide “İda Dağı” olarak da geçen, ağaç ve bitki türlerinin oluşturduğu renkleri, kanyonu, çay ve dereleriyle görülmeye değer güzellik sunan Kazdağları, sonbaharda yüz binlerce kişiyi ağırlıyor.

21 bin 300 hektarlık alanıyla, deniz ve yeşilin kucaklaştığı zengin fauna ve florası ile ülkenin görülmeye değer ender yerleri arasında bulunan Kazdağları, kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı bu aylarda kent gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin, doğa tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor.

Özellikle hafta sonlarında bölgeye gelen doğaseverler renk cümbüşü arasında yürüyüş yapıyor.

Kazdağlar’ında hafta sonunu geçiren Serap Dallı: “Kazdağları’nda apayrı bir sonbahar yaşıyoruz. Rengarenk, bütün renkler mevcut. Hanlar Kazdağları’ndayız şu anda. Yeşilin, sarının, pembenin bütün tonlarını burada görebiliriz. Derelerimiz aynı şekilde. Dere kenarlarında laleleri, tam şu anda melki (mantar) zamanı. Melkileri görebilirsiniz.” dedi.

Kazdağları’nın oksijen deposu olduğunu aktaran Nadide Özyürek ise, “Gelenler yeşilliği, şu anda yaprak dökümünün sarısını her rengi görebilirsiniz. Bol bol böcekleri, hayvanların, doğanın yaşandığı güzel bir ortam Kazdağları.” diye konuştu.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete