Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriKuzey Ege'de lodos fırtınası

Kuzey Ege’de lodos fırtınası

Kuzey Ege'deki fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Denizdeki hızı saatte 90 kilometreye ulaşan lodos, Edremit Körfezi'ne kıyısı bulunan Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Havran ilçelerinde etkili oluyor.

-

Kuzey Ege’deki fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Denizdeki hızı saatte 90 kilometreye ulaşan lodos, Edremit Körfezi’ne kıyısı bulunan Balıkesir’in Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Havran ilçelerinde etkili oluyor.

Bölgeyi etkisi altına alan lodos fırtınası nedeniyle Burhaniye ilçesinde elektrik telleri koptu, asırlık çınarların dalları kırıldı. Lodos Ayvalık ilçesi sahilinde demirli balıkçı teknelerini de batırdı.Edremit ilçesinde ise denize kıyısı bulunan Akçay, Altınoluk, Zeytinli ve Güre’de ise dalgaların yüksekliği 5- 6 metreye kadar ulaştı. Kordondaki bazı işletmelerin önünde yazlık olarak kullanılan yerlerin çatıları yerinden söküldü.Lodos fırtınasının denizde oluşturduğu köpüklü dalgaları gören vatandaşlar Akçay kordonunda o anları cep telefonlarının kamerası ile fotoğraf ve video çekerek kayda aldı. Bazı vatandşlar da lodosun şiddeti nedeniyle yürümekte güçlük çekti..

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete