Perşembe, Nisan 18, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriAmbulansın da karıştığı kazada 3'ü sağlık görevlisi 4 kişi yaralandı

Ambulansın da karıştığı kazada 3’ü sağlık görevlisi 4 kişi yaralandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 112 ambulansının ve 2 otomobilin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı.

-

Balıkesir- Çanakkale kara yolunun Cenmetayağı Mahallesi Öğretmenevi kavşağında Metin K. idaresindeki 10 KM 710 plakalı otomobile Edremit Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevli Remzi B.’nun kullandığı 10 AEZ 072 plakalı ambulansla çarpıştı.

Kazda devrilen ambulans yaklaşık 25 metre sürüklenerek kaldırıma çarparak durdu. Çarpmanın şiddeti ile savrulan 10 KM 710 plakalı otomobil ise kırmızı ışıkta bekleyen Süleyman D. yönetimindeki 10 ABL 959 plakalı otomobile çarparak durabildi.

Kazda ambulansta görevli sürücü B., Rıza O. ve Yasemin E. ile 10 KM 710 plakalı otomobilin sürücüsü Metin K., yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazda yaralananlar ilçedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Kaza yapan araçlar çekici marifeti ile olay yerinden kaldırıldı. Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince kaza yeri temizlenmesinin ardından yaklaşık 45 dakika kontrollü olarak sağlanan ulaşım yeniden normale döndü.

Yaşadığı kaza anını anlatan Süleyman Demirci, kazanın ambulansın kırmızı ışıkta geçmesi sonucu olduğunu iddia etti.

Demirci: “Kırmızı ışıkta bekliyorduk. Yeşil ışık yandı ve 10 KM 710 plakalı otomobil hareket etti. Ambulans kırmızı ışıkta geçti. Ambulans süratli de geliyordu. Son anda kırmızı ılıktan geçerken sireni yaktı. Sireni yanık gelmiyordu. Ambulans hızlı bir şekilde otomobile vurdu. Ambulans devrilirken, otomobil çarpmanın etkisiyle döne döne üstümüze doğru gelmeye başladı. Bize çarparak durdu. Çarpacağını anladım geri vitese taktım ama kaçamadım. Ambulans vurur vurmaz devrildi. Sürücü baygındı, çevredeki vatandaşlar ambulansın camını kırıp, çıkardılar” diye olay anını anlattı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete