Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriJandarma Teşkilatında Soruşturma Etkinliğinin Arttırılması Çalıştayı

Jandarma Teşkilatında Soruşturma Etkinliğinin Arttırılması Çalıştayı

Vali Hasan Şıldak, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde düzenlenen ‘Jandarma Teşkilatında Soruşturma Etkinliğinin Arttırılması Çalıştayı’na katıldı. Çalıştaya Vali Şıldak’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda jandarma personeli katıldı.

Jandarma personelinin tecrübelerinin aktarılacağı çalıştayda konuşan Vali Şıldak, ülkenin her noktasında terörle amansız bir mücadele sürdürüldüğünü söyledi. Bu kararlı mücadelede jandarmanın, emniyetin ve istihbarat birimlerinin teknolojik açıdan, personel niteliği bakımından katettiği mesafenin gurur verici olduğunu sözlerine ekleyen Şıldak, “İlimiz genelinde emniyetimiz ve jandarmamız; Cumhuriyet Başsavcımızın koordinasyonu, ilgili savcılarımızın yoğun desteği ve talimatlarıyla terörle mücadele konusunda çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Ülkemiz terörle mücadele konusunda özellikle son dönemde gerek Doğu-Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde, gerekse ülkemizin her noktasında terörün her türüyle amansız bir mücadele veriyor. PKK’ya yönelik yapılan operasyonlarla jandarmamızın yurt içinde ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin de sınırlarımız dışındaki çabalarıyla artık ülke içeresindeki terörist sayısı 100’lü rakamlara doğru düşmüş durumda. Bu çalıştayda sizler Balıkesir’e bilgi aktarmış olacak ve Balıkesir’deki çalışmaları da daha yakından inceleyeceksiniz. Buradan; bir batı İli olarak Balıkesir’de yürütülen terörün finansmandan fetöyle mücadele kapsamındaki çalışmalara kadar, ülke olarak kararlı ve tavizsiz duruşumuzu devam ettirmek adına bir güç tazelemesi ve kararlılık iradesi sonucu çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Balıkesir Öğretmenevinde 17-19 Ocak 2022 tarihlerinde farklı İllerden gelen jandarma personelinin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda 2021 yılında icra edilen faaliyetler ve bunlardan elde edilen sonuçların değerlendirilmesi planlanıyor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments