Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ekmeğe Zam!

Balıkesir genelinde Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası'nı aldığı karar gereği bugünden geçerli olmak üzere ekmeğin kilogram fiyatı 14.28 liraya oldu.

-

Edremit Lokantacılar ve Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Aykut Dürüst, gazetecilere yaptığı açıklamada artan girdi maliyetleri sonrasında ekmek fiyatlarında güncellemeye gidildiğini söyledi.

Ekmeğin kilogram fiyatının bu sabahtan itibaren 14 lira 28 kuruştan satılmaya başlandığını ifade eden Dürüst, fırıncıların artan girdi maliyetleri nedeniyle ekmek fiyatlarında güncelleme yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Daha önce 220 gram ekmek 2 lira 50 kuruştan satılırken, güncellemeyle birlikte 210 gram ekmeğin fiyatının 3 lira olarak belirlendiğini kaydeden Dürüst: “Bugün Balıkesir’in tamamı Edremit dahil olmak üzere 210 gram ekmek 3 lira oldu. Ama üzülerek söylüyoruz bunun zam olmadığını bir geçiş olduğunu. Temel bir gıdadır ekmek ama yapacak hiçbir şey yok. Bu her şeye gelen zamla zaruri bir ihtiyaç oldu bu düzenlemeyi yapmak. İnşallah bu artışlar durur. Ekmeği de bizde bu fiyatta satmaya devam ederiz diye düşünüyoruz.” dedi.

210 gram bir ekmeğin fiyatının 3 lira olarak satılmaya başlandığını kaydeden Dürüst, bu güncelleme ile ekmeğin kilogram fiyatının 14 lira 28 kuruş olarak belirlediklerini anlattı.

Dürüst yeni fiyattan ekmek satışlarının bugün başladığını, gramaj ve hijyen denetimlerinin denetimlerin çarşamba gününden itibaren yapılacağını sözlerine ekledi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete