Perşembe, Nisan 18, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriVali Şıldak Umuda Kapı Açanlarla Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Vali Şıldak Umuda Kapı Açanlarla Kahvaltıda Bir Araya Geldi

-

Vali Hasan Şıldak, Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum sloganıyla yola çıkan ve bu yolculukta bağımlı bireyleri uyuşturucunun pençesinden kurtararak yeni bir hayata ‘merhaba’ demelerini sağlayan Uyuşturucuyla Mücadele Projesine dahil olan gençlerle kahvaltıda buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, İş Kur İl Müdürü Nazım Balcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serkan Kadir Keskin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz.Dr.Refik Budak, projede görevli personel ve 44 genç katıldı.

Vali Hasan Şıldak öncülüğünde yürütülen Uyuşturucuyla Mücadele Projesi, Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Açık Kapı Birimlerine başvurmalarıyla dahil oldukları tedavi ve rehabilitasyon sürecinde bağımlılıktan kurtulan bireylerin sosyal hayata uyum süreçlerinde rehberlik ederken, onları iş sahibi yapıyor.

Proje ile sosyal çevrelerinde ve aile hayatlarında yaşanan olumlu değişimle başlayıp iş sahibi olmalarına kadar devam eden bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan Vali Şıldak ve proje paydaşı kurumlara teşekkür eden gençler, kahvaltı vesilesi ile tekrar bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Sosyal hayata uyum sürecinde ilgilerine göre sportif ve sanatsal faaliyetlere de yönlendirilen kişiler, kalıcı bir işe de kavuştukları ve 2022 yılında da çalışmalarına ilk günkü heyecanıyla devam eden proje ile hayata umut dolu bir pencereden baktıklarını ifade ettiler.

Projeye başvurarak sürece dahil olan bağımlı bireylerle birebir ve yakından ilgilenen Şıldak kahvaltıya ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ettiği konuşmada, “Bu buluşma çok özel. Çünkü biz burada bu projeyi birlikte yürüten kurumlar ve sizler bir aradayız. Biz projeye öncülük ettik, sahiplenme ve uygulama noktasında İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinesinde çok güzel bir ekip çalışması, takım ruhuyla devam ediyor. Bu davet hem Büyükşehir Belediye Başkanımızın hem de kurumsal olarak Büyükşehir Belediyemizin bu işe ne kadar önem verdiğini, sahiplendiğini ifade ediyor.” şeklinde konuştu.

Uyuşturucunun bir hastalık, bir sağlık sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Şıldak, “Uyuşturucu sadece insanın bedenine değil, ruhuna, hayatının her yönünde olumsuz etkiye yol açan, toplumu kemiren, sadece bireysel değil bütün toplumu yok eden, güçsüzleştiren, hasta eden bir illet. Sizler uzatılan eli tutarak bu iradeyi göstermekle en güçlü şekilde buna dur dediniz, madde bağımlılığına hayır dediniz. Bu konuda pek çok çalışma var. Bizim dört elle sarılmış olarak yürüttüğümüz bu kapsamlı çalışmamızın farkı, bir takip sisteminin olması. Yani biz sizi süreci tamamlayıp istihdam edildikten sonra da takip ediyoruz. Hatta diyoruz ki biz sizin hayata tutunmanız adına her şeyi yapacağız. Sizin sağlıklı, ailenize milletinize faydalı insanlar olarak tekrar toplumdaki yerinizi almanız adına her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Siz yeter ki kurallara uyarak kararlı bir şekilde vazgeçmeden devam edin.” ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak bu kişilerin topluma mesaj verdiğini ve başkalarına örnek olduğunu da vurguladı. Takip etmeye, onların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Şıldak kahvaltının ardından proje ile sağlıklı yeni bir hayata kavuşan kişilerle tek tek sohbet etti. Vali Şıldak, projenin başladığı başvuru sürecinden istihdam sağlanmasına kadar geçen süreçte devletin onların hep yanında olduğunu söyledi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete