Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriÜÇ ÜLKEYE GEREKEN CEVABI CANBEY VERDİ

ÜÇ ÜLKEYE GEREKEN CEVABI CANBEY VERDİ

-

Dubai’de düzenlenen Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Toplantısı’na Türkiye’yi temsilen katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Türkiye’ye haksız suçlamalar yapan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve Suriyeli temsilcilere gereken cevabı vererek en çok alkışlanan konuşmacı oldu.
Akdeniz Parlamenter Asamblesi toplantıları için Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Dubai’deki toplantıda yaptığı konuşmayla Türkiye’nin gururu oldu. Canbey, yaptığı konuşmada, Türkiye’ye yönelik haksız suçlamalarda bulunan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve Suriyeli temsilcilere gereken cevapları verdi. Ukrayna savaşında uzlaşmacı olarak görülen Türkiye, yürüttüğü akılcı politikalarıyla ve temsilcileriyle dünya gündeminde olmaya devam ediyor.

2 ÜLKE İLE 2’ŞER KEZ GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak ABD Başkanı Biden ile telefonla görüştü. Ayrıca Erdoğan, Ukrayna Savaşı süresinde 20’yi aşkın ülke lideriyle görüşme yaptı. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’le iki, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile de iki kez görüştü. Savaş halindeki iki ülkenin lideri ile görüşen bir lider olarak dünya kamuoyunun gündemine oturan Erdoğan, Türkiye’yi Ukrayna savaşında anahtar ülke konumuna getirdi.

ÜLKELER TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİ
Dün, Antalya Zirvesi’nin toplandığı saatlerde Akdeniz’in diğer ucundaki Dubai’de Akdeniz Parlamenterler Asamblesi toplantısı start aldı. Toplantıda söz alan diğer ülke temsilcileri, girişimlerinden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Türkiye’yi temsilen toplantıda bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimlerini anlattı. Canbey’in konuşması en çok alkışlanan konuşma olurken, dünyanın Türkiye’yi nasıl dikkatle takip ettiği de bu sayede ortaya çıktı.

“CANBEY’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Türkiye’yi Dubai’deki uluslararası toplantıda hak ettiği şekilde temsil eden Mustafa Canbey’e teşekkür eden AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan sayesinde ülkemiz, dünya gündeminden düşmeyen, güç sahibi bir ülke durumuna gelmiştir. Böylesine kritik bir gündem ortamında Dubai’deki toplantıda ülkemizi temsil eden Milletvekilimiz Sn. Dr. Mustafa Canbey’e ülkemiz hakkında hadsiz ifadeler sarf eden 3 ülkeye gereken cevabı verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ülkemiz, emin adımlarla hedeflerine ilerliyor” dedi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete