Ana SayfaEditörün SeçtikleriAYVALIK'A TOKİ MÜJDESİ

AYVALIK’A TOKİ MÜJDESİ

-

Ayvalık’ta planlanan Toki projesi için start verildi.

Balikesir İl Başkanı, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Başkan ve Yönetimi kurulu üyeleri Ayvalık’ta Toki yapımı için bir dizi temaslarda bulundu.

Ayvalık Devlet Hastahanesi bölgesinde yaklaşık 400 dönüm arazi içinde yapılacak olan toplu konut projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda açıklayacağı “100.000 Sosyal Konut Proje” içine alındı. Başlangıçta 500 konut olarak planlanan projede, sosyal tesisler, spor alanları ve eğitim alanları da yapılacak.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür yaptığı açıklamada: “Amacımız Ayvalık’ta ihtiyacı olan vatandaşlarımız ve sadece Ayvalık ta yaşayanları konut sahibi yapmak. Bunun içinde Toki Başkanımız ile yaptığımız görüşmede bazı maddeleri şartnameye özellikle koydurduk.” dedi.

Gür, konut edinme şartlarının en az 3 yıldır Ayvalık’ta ikamet ediyor olması, aile bireylerinde mevcut konut tapusu bulunmaması ve toplam hane geliri aylik 10.000 tl altında olan vatandaşların öncelikli olacağını aktardı.

Son zamanlarda Ayvalık’taki konut kira artışlarının hayli yükseldiğini vurgulayan Gür: “Bundan dolayi bu ihtiyacı karşılamak için yaptığımız çalışmalar da sona yaklaştık. Daha detaylı bilgi önümüzdeki süreçte Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Halkımıza hayırlısı olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

- Advertisment -
Exit mobile version