Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün Seçtikleri3.BURHANİYE KİTAP FUARI YOĞUN KATILIM İLE AÇILDI

3.BURHANİYE KİTAP FUARI YOĞUN KATILIM İLE AÇILDI

-

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi sahil Mahallesi Ören’de ilki 2019 yılında gerçekleştirilen ve her yıl sanatseverler tarafından merakla beklenen Burhaniye Kitap Fuarı “Bin Yıllık Tarihten Bin Yıllık Kitaba” teması ile açıldı.
CHP Genel Başkan yardımcıları Faik Öztrak, Muharrem Erkek, Ahmet Akın’ın yanısıra Yazarlar, Sanatçılar ,bilim ve siyaset dünyasından daha birçok değerli ismin katılımı ve vatandaşın yoğun ilgisi ile fuarın açılışı gerçekleşti. Katılımcılar, konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen kitap fuarındaki stantları gezdi.
Edebiyat ve sanatı buluşturan paneller,söyleşiler,imzalar,sinema, tiyatro oyunları ve konserlerle halkın her kesimine hitap ederek sanatla soluklanılacak fuar 5 gün sürecek. Açılışta fuarın Onur Konuğu Yaşar Seyman “Ülkenin aydınlık geleceğine sanat ve kültürle ulaşılabilir. Beton köprüler ülkeler arasında dostuğu geliştirmez ancak sözcüklerle kurulan edebi köprüler asla yıkılmaz. Ölümsüzdür ve sonsuza değin sürer’’ dedi.
Ören Amfi Tiyatroda Bülent Emrah Parlak “Bir Beyin Hikayesi”, isimli Tiyatro oyununu sergiledi.
Erdal Bayrakoğlu verdiği konser ile Burhaniyelileri çoşturdu.
Fuar çalışmaları hakkında bilgi veren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Her sene üstüne koyarak gidiyoruz, Burhaniye Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olama yolunda emin adımlarla ilerliyoruz,iddialıyız” diye konuştu.
Edebiyatın usta kalemleri Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Buket Uzuner, Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Erendiz Atasü, Tuna Kiremitçi, Işık Öğütçü, Murat Menteş, Sinan Akyüz’ün de aralarında yer aldığı 120 yazar kitaplarını imzalayacağı fuar tüm hızıyla devam ediyor.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete