Home Çevre Kazdağları’nın Yılkı atlarını, doğal ortamında görüntüledik

Kazdağları’nın Yılkı atlarını, doğal ortamında görüntüledik

0
218
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Balıkesir ve Çanakkale il sınırları içinde yer alan Kazdağları’nda yaşayan yılkı atları AA kameralarınca doğal ortamlarında görüntülendi.

Kazdağları’nda doğal yaşam alanlarında sürü halinde yaşayan yılkı atları, Hanlar ve Kumluca Mevkisi yakınlarında otlarken kameralara yansıdı.

Kendi başlarına insanlardan uzak bölgelerdeki alanlarda yaşayan özgürlüğün sembolü yılkı atları, parlak tüyleri ve bakımlı halleriyle dikkat çekiyor.

Dörtlü grup olarak Kazdağları’nda otlayan yılkı atları, bir süre arazide karınlarını doyurup, özgürlüğün tadını çıkardı.

Parlak tüyleri ve bakımlı halleriyle dikkat çeken yıkı atları, dört mevsim bölgedeki fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Yılkı atları, zaman zaman objektiflere yakalanarak fotoğraf karelerine konuk oluyor.

Doğa fotoğrafçısı İrfan Kolçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazdağları bölgesinde sınırlı sayıda yılkı atı bulunduğunu ve tüm yıl boyunca bütün bölgeyi dolaştıklarını bildirdi.

Kazdağları’nın fuana ve florasını uzun yıllardan beri fotoğraflarını çektiğini ifade eden Kolçak: “Nadir gördüğümüz yılkı atları da bu bölgelerde yaşıyor. Bir kaç bölgede yılkı atı var. Bunları gördüğüm yerde de mutlaka fotoğraf kadrajıma almaya çalışıyorum. Kadraja ayrı bir güzellik veriyor.” dedi.

Sarıkız tepesi civarında ve Hanlar Mevkisi olmak üzere iki ayrı grup yaşadığını kaydeden Kolçak, farklı bir kaç popülasyonun Kazdağları’nın belli yerlerinde yılkı atları olarak yaşadıklarını sözlerine ekledi.

8 yılı aşkındır yürüyüş grubu olarak bu bölgelerde her yeri gezdiklerini aktaran bir başka doğa fotoğrafçısı Sevcan Talaz da: “Bölgede çok gördüğümüz hayvanlar da var, harika doğa görselleri de var ama yılkı atlarına maalesef çok az rastlayabiliyoruz. Rastladığımda da mutlaka fotoğraf karesine alıyorum.”

Yılkı atlarına fotoğraf karesine almanın severek yaptığı bir iş olduğunu sözlerine ekledi.